Son dakika: Ripple (XRP) Davasında Önemli Zafer !

Son dakika: Ripple (XRP) Davasında Önemli Zafer !

Geçtiğimiz aralık ayında ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından XRP'nin arkasındaki şirket Ripple Labs'a dava açılmıştı.

Ripple (XRP) avukatlarının ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) dahili ticaret politikaları hakkında bilgi talebi edinme talebi davanın hakimliğini yapan Sarah Netburn kabul etti. Mahkeme, talebin dava ile yakından ilgilendiğini dile getirerek olumlu bir karara imza attı. Bu kararın Ripple'ın savunmasına çok çok faydalı olacağı öngörülüyor. 

Ripple Yeni Politikasıyla XRP'yi Pump'lıyor mu yoksa Dump'lıyor Mu?

SEC, çalışanlarının iç ticaret politikalarının "dava ile alakasız" olarak görüldüğünü düşüyordu. Ancak XRP, düzenleyici kurmun XRP ve diğer kripto para birimleri hakkında çizdiği ayrımın görülmesinin önemli olduğunu dile getirdi. 

SEC, davadaki en zor keşif anlaşmazlıklarından biri olduğu kanıtlanan Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) ve Ripple (XRP) ile ilgili iç yazışmalarını açıklama konusunda isteksiz olduğu biliniyor.

Popüler Altcoin Yüzde 60 Yükseldi Ancak ATH'sinin Çok Gerisinde

Bu, mahkemenin yukarıda belirtilen belgelerin ibrazı için halihazırda iki emir verildiği göz önüne alındığı zaman, Ripple bu konuda SEC'i kararlara uymamakla, kanunlara karşı gelmekle suçlanıyor. 

Ripple (XRP) önemli bir ismi tanık gösterecek

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), Ripple'ın isimsiz SEC üyesinden yeminli bir şekilde ifade almaya isteğini tersine çevirmeyerek harekete geçecek. SEC, bu hamleyi Ripple'ı dosyaların eline ulaşmasından yaklaşık 7 gün içinde yanıt vermesi bekleniyor. Dava yerinde saymaya devam ederken, uzmanlar bunun 2022 yılına kadar devam edeceğini öngördüklerini söylüyor. Yeni gelişme, davanın Ripple için git gide daha olumlu bir hale gelmesini sağlıyor.

Kripto para oluşumu içinde bulunan birçok kişi eski SEC başkanı olan Jay Clayton'ın röportaj yapılacak kilit figür olduğundan şüphe duyuyor. SEC başkanı olarak mevcut davaya start veren Clayton, "kripto para sektörünün düzenlemeye ihtiyaç olmadığını" ve "daha yeni politika ve çerçeveler gelebileceğini" dile getirmişti. Bu da Jay Clayton'ın kripto paralar hakkında olan görüşünün bir nebze olsa değişmekte olduğunun bir kanıtı olarak göstermişti.

Ripple (XRP), SEC'in Eşit Davranmasını İstiyor - BTCHaber

Şimdiye kadar, Ripple, zaten verilmiş olan birkaç dönüm noktası kararında büyük bir üstünlük gösterdi. Bu durumda bir çok insanın SEC'in kendisini korumak amacı ile Ripple'la masaya oturup anlaşabileceğini iddia etmesine yol açtı.

Ripple'ın CEO'luk görevini yapan Brad Garlinghouse, davanın şirketine haksız suçlamalar olduğuna inandığını söylüyor. Tecrübe sahibi CEO, davaların halka açılma planlarının engellenmesinden dolayı da şikayetçi. 

Bu haberdeki hiçbir kelime yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. 

Editör

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.