Ünlü Analist: "Elimdeki Bütün Bitcoin (BTC)'leri sattım!"

Ünlü Analist: "Elimdeki Bütün Bitcoin (BTC)'leri sattım!"

CNBC’nin ünlü yüzü ve eskiden hedge fon yöneticiliği yapan Jim Cramer, elindeki Bitcoin (BTC’)lerin neredeyse tamamını sattığını belirterek yatırımcıları ABD ve Çin hükümetlerinin politikalarına karşı uyardı.

CNBC’nin ünlü yüzü ve eskiden hedge fon yöneticiliği yapan Jim Cramer, elindeki Bitcoin (BTC’)lerin neredeyse tamamını sattığını belirterek yatırımcıları ABD ve Çin hükümetlerinin politikalarına karşı uyardı.
21 Ağustos 1 Bitcoin kaç lira? (TL) 21 Ağustos 2020 Bitcoin kuru güncel bilgiler… - Fotomaç

"Elimdeki Bitcoin'lerin çoğunu sattım"

Bitcoin özellikle Çin ülkesinden arka arkaya gelen yasaklama haberlerinden sonra sert düşüşler gösterdi ve 24 saat içerisinde 30 bin dolarında altına inerek kripto para piyasasına dair endişeleri daha da arttırdı. An itibarı ile 29.900 dolar seviyelerinden işlem görmeye devam eden lider kripto para birimi şu an bulunduğu yerde en yüksek seviyesinden yani 65 bin dolar seviyelerinin çok altında seyrediyor.

Cramer'ın görüşüne göre Bticoin (BTC)'in eski sevilen ve art arda yükselen günlerine geri dönemsi Çin ve ABD hükümetlerinin yasaklayıcı tutumları sebebi ile mümkün gözükmüyor.

Cramer, piyasayı ele aldığında son yazılarından birinde ilk etapta Çin'i mercek altına alıp Çin'deki yasakların perdenin arkasındaki nedeninin rejimle alakalı olduğu ve Bitcoin'in merkeziyetsiz yapısı sebebinden dolayı şuan Çin'de bulunan rejime karşı büyük bir tehdit oluşturduğunu dile getirdi.

Bitcoin ve Kripto Paralar Dünyasında Neler Oluyor? | Teknoloji.org

Bir yandan siber saldırıların ve kripto paraların kara para aklama, silah ticareti gibi işlerde kullanılması sebebi ile ABD hükümeti tarafından olumsuz karşılandı ve özellikle Koloni Boru Hattı saldırısının sonrasında Bitcoin karşıtlığı oranı giderek arttı. 

Aslınad Creamer, Çin'deki son gelişmelerlerden önce Bitcoin'in yanında duran ve yükseleceğini düşünen bir analist olarak görülüyordu fakat yakın zamanda gelen art arda kötü haberler sonrasında bu tavrından döndü ve yönün aşağı olarak gördüğünü düşündüğünü belirtti.

Bitcoin'in sert düşüşünün arkasında ne kadar Çin'in aşırı baskıcı tutumu varmış gibi görünse de aslında bu kötü durumu körükleyen ilk isim Tesla'nın sahibi Elon Musk oldu. Musk'ın Bitcoin'i yeterince doğa dostu olmaması sebebi ile karbon salınımına olumsuz etkileri olduğunu bildiği ve savunduğunu açıklamasının ardından adeta ekmeğine yağ sürülen ve bir noktadan itibaren cadı avına başlayan Çin, takındığı tavır ve baskıcı yönetimi ile Bitcoin fiyatının bu fiyata gelmesine sebep oldu. 

Editör

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.