Ünlü müzayede Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH) kararı !

Ünlü müzayede Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH) kararı !

Ünlü müzayede evi bu hafta satışa çıkarılacak 6 milyon dolar değerindeki tablo için Bitcoin ve Ethereum ile ödeme kabul edeceği öğrenildi.

Ünlü müzayede Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH) kararı !

Dünyanın en ünlü müzayede evi lan Christie's, gelecek haftalarda Londra'daki satışta Keith Haring'in tablosu için kripto parayı ödeme birimi olarak kabul edecek. 1984 yılında tamamlanmış olan tablo, bir bilgisayar tasviri ile dijital çağın başlamasını kutlayan bir sanat eseri olarak görülüyor.

ABD'de 1.200 Dolarlık Yardım Çekleri Bitcoin'e Akın Ediyor

İngiltere'de bulunan müzayede evi Christie's, tahminen 6 milyon dolara varan değeri ile Keith Haring tablosu için Bitcoin ve Ethereum'u ödeme olarak kabul edecek. Christie's'in çağdaş sanat bölümünün eş başkanlık görevi yapan Katharine Arnold, Reuters'e yaptığı konuşmada ödeme yöntemi ile alakalı bazı açıklamalarda bulundu. Tablo için ödeme yapacak kişiler Coinbase, Fidelity, Gemini veya Paxos gibi onaylı borsalardan birinde tutması gerektiğini de ekliyor.

"Sadece bu platformda tutulan cüzdan adreslerinden transfer edilen ödemelerin kabul edileceği ve diğer borsalarda bulunan cüzdan adreslerinden veya kendi kendine tutulan cüzdanlardan yapılan ödemeleri tanımayacağımızı bildiririz"

Ethereum Madencileri Sadece Bir Saat İçinde 500.000 Dolar Kazandı!

Christie's müzayede evi kripto para yatırımcılarının yakından tanıdığı bir yer olarak adlandırılıyor. NFT sanat eserlerinin çok sık bir şekilde bu müzayede evi aracılığı ile satışa çıkarıldığı bilinmekte. Fakat müzayede evi ilk kez fiziksel bir tabloyu kripto parayı ödeme yöntemi kabul ederek satışa çıkartıyor.

"Christie's 2021 yılı boyunca dijital sanat eserlerinin satışına ve kripto para birimlerinin kullanılmasına öncü oluyor. 1984 yılı gibi erken bir tarihte dijital çağın habercisi olan Keith Haring'in İsimsiz adı verilmiş sanat eseri için kripto para ile ödeme seçeneği sunuyoruz. 

 

Editör

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.