2.EL Otomobil Fiyatlarında Düşüş Yaşandı! Düşüşün Miktarı Ne Kadar? Takip Eden Süreçte Piyasa Nasıl Seyredecek?

2.EL Otomobil Fiyatlarında Düşüş Yaşandı! Düşüşün Miktarı Ne Kadar? Takip Eden Süreçte Piyasa Nasıl Seyredecek?

Birkaç ay önce tavan noktaları gören 2.el otomobil sektörü birkaç haftadır süren hızlı düşüşüyle araçlarını satmak isteyip artar diye bekleyenleri hayal kırıklığına uğrattı. Yüzde 15 civarı olan bu düşüşün sebepleri neler? Daha düşmeye devam eder mi?

Salgın dönemiyle artmaya başlayan daha sonra yaz ayları itibariyle de en zirve noktaları görerek şaşırtan ikinci el araç piyasası son birkaç haftada yüzde 15 düşüşe geçti. Konuyla ilgili konuşan Garaj Avrasya Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Özkan, bu düşüşlerin devamının gelebileceğini ve 2021 yılında yapılan zararın piyasanın canlanmasıyla kapatılabileceğini belirtti. Sözlerinin devamında artışlara sıfır araç üretiminin salgın nedeniyle durmasından dolayı 2.el otomobil fiyatlarında büyük patlama olduğunu belirterek devam eden Özkan, şu an fiyatların düşüşte olduğunu ve Ocak ayından itibaren satışların daha da hızlanacağını tahmin ettiklerini belirtti. 

Özellikle ekonomik araçlara bir talep yığını olduğunu söyleyen Özkan, salgın sürecinin başındaki şok atlatılınca insanlar bir anda toplum taşıma kullanmamak için işini görecek düzeydeki ekonomik araçlara akın etmişlerdi ve o dönemde de çok fazla satış olmuştu dedi. 

2. El Otomobillerde Hangi Araç, Model ve Vites Türüne Talep Fazla?

Açıklamalarına devam eden Özkan, aşının gelmesiyle beraber Şubat ayı sonrası satışların daha da artacağını düşündüklerini ve sıfır araçtan ziyade 2.El otomobillerde 70 bin ile 150 bin lira arası fiyat bandında olan araçların daha fazla talep gördüğünü belirtti. Ayrıca henüz hiç manuel vites araç siparişi almadıklarını da ekledi. 

Otomobil üretimlerinin de yavaş yavaş başladığını belirten Özkan, evden sonra en değerli şeyin araba olduğunu belirterek otomobilin bir yatırım aracı olduğunu ve asla değer kaybetmeyeceğini belirtti. 

Dolandırıcılık konusu üzerinde de duran Özkan hesapta parayı görmeden asla imza atılmaması gerektiğini, saat 17.00’dan sonra EFT yoluyla gönderme yapılmış gibi gösterilerek dolandırıcılık yapıldığını ve satıcıların buna özenle dikkat etmesi gerektiğini hatırlatan Garaj Avrasya Yönetim Kurulu Başkanı ayrıca kapora dolandırıcılığı yapan sahte araç ilanlarına da dikkat edilmesi gerektiğini vurguladı.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.