Avrupa’da elektrikli otomobil devrimi yaşanıyor

Avrupa’da elektrikli otomobil devrimi yaşanıyor

Jato Dynamics verilerine kadar dizel ve benzinli motorlu otomobillere olan istek 2019 yılı eylül ayına göre çift haneli düşüş gösteriyor.

Jato Dynamics verilerine kadar dizel ve benzinli motorlu otomobillere olan istek 2019 yılı eylül ayına göre çift haneli düşüş gösteriyor. Benzinli motorlu otomobiller geçen yılın benzer döneminde yüzde 59’luk bir pazara sahipken bu yıl bu rakam yüze 47 oldu.

Bu durumun tam karşısında olan elektrikli otomobillerin trafiğe kaydı incelendiğinde ise hibrit motorlu araçlar geçen ay yüzde 25 arttı. Bu artış 2019 yılı eylül dönemine kadar bütün 2 kat artma anlamına geliyor.

Avrupa otomotiv pazarıyla ilgili verilerle alakalı JATO, korkak bir toparlanma ifadesini kullandı. Toplamda 27 ülkende geçen ay 1.3 milyon adet araba kaydı yapıldı. Bu sayı bir önceki yılın ilk 9 aydaki durumuna göre yüzde 29 oranında gerileme anlamına gelse de aylık olarak yüzde 1 gerileme anlamına geliyor.

Jato Dynamics’cilt Felime Munoz, elektrifikasyona geçişi, “nihayet gerçekleşti” şeklinde yorumladı. “Bu büyük ölçüde hükümet politikalarına ve teşviklerine emrindeki bir çoğalma olsa da tüketiciler bundan böyle bu yeni teknolojiyi benimsemeye hazırlanmış.” diye devam etti.

Toyota’nın liderlik koltuğuna oturduğu elektrikli araba kayıtlarında, Volkswagen’in büyümesi dikkat çekiyor. Volkswagen eylül ayında 40 bin 300 adet elektrikli model tescili gerçekleştirdi ve Japon markanın hemen ardındaki yer aldı.

Renault Captur ise SUV segmenti satışlarında 2008 ve Puma modellerinin önünde yer alarak pazarın yüzde 41.3’ünü kaptı. Buna karşın Avrupa’da en fazla kayıt yapılan otomobil tekrar Volkswagen Golf oldu. Golf’ü Opel Corsa peşine düşüp takip etti.

Tam elektrikli araba kategorisinde ise Tesla Model 3 15 biin 702 adetlik kayıtla liderliğini korudu. Renault Zoe, Model 3’ün ardındaki yer alırken 3. sırada da Volkswagen ID.3 yer aldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.