Beklenen Haber Geldi! Sıfır Araç Almak İsteyenlere Fırsat! Artık Herkes Araç Sahibi Olabilecek! Sıfır Araçlarda Sıfır Faiz!

Beklenen Haber Geldi! Sıfır Araç Almak İsteyenlere Fırsat! Artık Herkes Araç Sahibi Olabilecek! Sıfır Araçlarda Sıfır Faiz!

İkinci el araba piyasasının pek canlı olmadığı bugünlerde, faizsiz sıfır araç müjdesi geldi. İkinci el araç pazarındaki hareketsizlik, sıfır araç piyasasına olumlu yansıdı. Uzun süredir fiyatlarda artışa giden araba markalarının, yıl sonunun da gelmesiyle beraber araçlarda indirime gitmesi ve faizsiz 120 bin araç satışa sunacak olması bekleniyor.

Aralık Ayında Ciddi Bir Hareketlenme Olacak

Araba markalarının yapacağı sıfır faiz kampanyası ile beraber en az 110 - 120 bin adet sıfır aracın satılacağı düşünülüyor. Bu bir Aralık ayı rekoru değil. Ancak koronavirüs sürecinde en kayda değer araba satışının olduğu ay olabilir.

2020’de 668 Bin Araç Satıldı

Otomotiv Distribütörleri Derneği (ODD) Aralık ayına kadar, 2020’nin geçtiğimiz 11 ayında toplam 668 bin araç satıldığını açıkladı. Aralık ayında da beklendiği gibi 120 bin araç satılırsa şayet bu sayıp toplam 778 bin araç satışına çıkacak. Ancak yine de 800 bin barajının altında kalacak. Otomotiv pazarında 800 bin aracın satılması için 132 ben araç daha satılması lazım. Bu da bu şartlarda biraz zor görünüyor.

Piyasa En Çok Aralık Ayında Hareketleniyor

Otomotiv pazarının en hareketli olduğu ay Aralık ayı. Aralık ayı, 10 yıllık verilere göre Türkiye’de en çok araba satışının gerçekleştiği ay. En yüksek Aralık ayı satışı 156 bin 173 adetle 2015’de gerçekleşirken, 10 yıllık ortalama veri ise 127 bin araç satışı.

Markalar Alıcılara Kolaylık Sağlayacak

Otomobil markaları sıfır faizle araba satmakta kalmayacak. Alıcılara şimdi alıp baharda ödemesi olanağını sunacak. Bu sayede ilk ödemesini üç ay sonra ödeyebilen kullanıcılar bu fırsattan yararlanabilecek gibi görünüyor.

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.