Bugatti’nin en hızlı modeli tanıtıldı

Bugatti’nin en hızlı modeli tanıtıldı

Bugatti markası, Chiron temelli olarak lakin ondan en ince ayrıntısına kadar ayrılan yeni pist odaklı yani yarış otomobili diyebileceğimiz modelin Bolide’yi görücüye çıkarttı.

Bugatti markası, Chiron temelli olarak lakin ondan en ince ayrıntısına kadar ayrılan yeni pist odaklı yani yarış otomobili diyebileceğimiz modelin Bolide’yi görücüye çıkarttı. Tasarım açısından karbon fiber malzemesinin ve aerodinamik unsurların bolca kullanıldığı araba, reel bir mahlukat gibi.

0.67 KG BAŞINA 1 BEYGİR BASKI!

W16 silindirli, 4 turbolu, 8 litre hacmindeki motor Veyron ve Chiron modellerinden aşina. Oysa bu otomobil onlardan bambaşka olarak tam 1850 beygir baski üretiyor. Bu gücünü 1850 Nm tork ile destekleyen Bolide’nin şanzımanı ise 7 ileri çift kavramalı bir ünite. Ürettiği zorlama ve kütle ağırlığı karşılaştırıldığında otomobilin ne dek kuvvetli olduğunu birkez daha görebilirsiniz. 0.67 kg başına 1 beygir düşüyor, bu değerinde çoğu yarış motosikletinden daha pozitif…

Bolide’nin boyutlarından bahsetmek gerekirse araba 4756 mm uzunluğa, 1998 mm genişliğe ve 995 mm yüksekliğe sahip. Yükseklik açısından otomobilin ne kadar gerçeğe tutarsız olduğunu belirtmekte avantaj var. Bu düşük yüksekliğin sebebi ise aerodinamik açıdan otomobilin rüzgara karşı direncinin daha az olmasını sağlamak.

0’DAN 500 KM/S HIZA 20.16 SANİYEDE ULAŞIYOR!

Bolide hakkında hemen şimdi resmi ve dağıtılmış bilgiler açıklanmazken, açıklanan bilgiler aralarında çok muhabere teferruat mevcut. Bugatti tarafından yayınlanan performans bilgileri arasında şöyle teferruat mevcut. Bolide, 0’dan 100 km/s hıza 2.17 saniyede, 0-200 km/s hızlanması 4.36 saniyede, 0-300 km/s hızlanması 7.37 saniyede, 0-400 km/s hızlanması 12.08 saniyede ve son olarak 0’dan tam 500 km/s hıza ulaşmasını ise sadece 20.16 saniyede tamamlayabiliyor.

Motorsporlarının merkezi olarak adlandırılan “Yeşil Cehennem” yani Nordschleife diğer bir adıyla Nürburgring pistini, 5 dakika 23 saniyede tamamlayabiliyor keza Fransa’da yer alan LeMans pistini ise 3 dakika 7 saniyede tamamlıyor.

Bugatti mühendisleri bu otomobili son 8 ayda ilerletti ve aracın fiyatıyla alakalı verilen bir veri hemen şimdi yok.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.