Dolu yağışından aracınızı nasıl korursunuz?

Dolu yağışından aracınızı nasıl korursunuz?

Düşük maliyetlerle batmış yağışından aracınızı koruyabilirsiniz.

Düşük maliyetlerle batmış yağışından aracınızı koruyabilirsiniz. Bunlardan en önemlisi uzmanların ve meteorolojinin yaptığı uyarıları göz önünde bulundurmak, yakından takip etmek.

Dolu yağışı uyarısı yapıldığı günlerde aracınızın bagajında dış aksamı darbelere karşı koruyabilecek örtü vb. bir ürün araç içinde bulundurmak sizi bir adım öne geçirecektir.

Balonlu naylon: Çoğunlukla ambalajlama işlemlerinde kullanılan balonlu naylonlardan 10 metrelik bir parçayla aracınızın hasar görmesini de engelleyebilirsiniz.

Nakliye battaniyesi: Balonlu naylondan daha etkin bir usul olan taşıma battaniyesiyle aracınızın şiddetli dolu yağışlarından hasarsız şekilde kurtulmasını sağlayabilirsiniz.

Yolda ön çalışmasız şekilde yakalandığınızda eğer aracınızın üzerini hiçbir şekilde örtme imkanınız yoksa en yakın yakıt istasyonuna sığınabilirsiniz.

 

Evdeki malzemelerle korunun: Kapalı park alanınız bulunmuyorsa park ettiğiniz aracınızı evdeki battaniyelerle koruyabilirsiniz. Basit bir koruma yöntemi olarak görülse de dolunun aracınızda bırakacağı etkiyi önemli derecede azaltacaktır.

Tüm bu detaylara ek olarak batmış uyarısı ya da şiddetli yağış uyarısı yapıldığı zamanlarda aracınızı yaşadığınız bölgedeki kapalı otoparklara park edebilirsiniz. Böyle bir imkanınız yoksa yağıştan asgari şekilde etkilenecek bir yere aracınızı park etmenizi önerebiliriz.

KASKO DOLU HASARINI ÖDER Mİ?

Zorunlu trafik sigortası doğal afetten doğan hasarları karşılamıyor. Trafik sigortasına ek olarak yaptırılan kaskoda ise batmış teminatı varsa hasarlar sigorta şirketi göre karşılanıyor. Kasko poliçenizde batmış hasarını karşılayacak ilgili madde yer alıyorsa hasarınız sigorta şirketi kadar karşılanıyor.

Dolu hasarları kasko teminatları içinde bulunmaktadır. Sigorta şirketleri batmış hasarı sonrası otomobillerde gelecek zararlar kaskonun bozulmayacağını belirtiyor. Eğer araç kasko sigortanız var ise doğal afet, batmış sonucu meydana gelen durumlarda doymuş hasarı kaskoyu bozmuyor. Oysa doğal felaket sonucu aracınızın onarılması durumunda tramer bilgisi kaydında batmış hasarı onarımı diye belirtiliyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.