Hibrit tırlar yola çıkıyor

Hibrit tırlar yola çıkıyor

Scania, elektrifikasyon için birincil adımını plug-in hybrid kamyonlarla attı.

Scania, elektrifikasyon için birincil adımını plug-in hybrid kamyonlarla attı. Bilhassa şehir içi bölüştürme ve diğer hizmetlerde kullanılması planlanan araçlar uzun yol ve inşaat da dahil elde etmek üzere tüm uygulamalar için elektrikli taşıtlar serisini geliştirmeye devam edecek.

Scania Başkanı ve CEO'su Henrik Henriksson, “Scania'nın uzun vadeli elektriklendirme taahhüdünün başladığını duyurmaktan büyük gurur duyuyoruz. Önümüzdeki yıllarda bütün yelpazemiz için elektrikli ürünler piyasaya süreceğiz. hemen üretimimizi bu amaca karşın olarak tekrar organize ediyoruz. Birkaç sene içinde, sürücülerin gerekli 45 dakikalık dinlenme süreleri sırasında seri dolum için uyarlanmış elektrikli uzun yol kamyonları da tanıtacak olmamız bilhassa manâlı.” açıklamasında bulundu.

L ve P serisi kabinlerle sunulan en ince ayrıntısına kadar elektrikli Scania kamyon, yaklaşık 310 beygire eşdeğer 230 kW elektrik motoru ve 165–300 kWh akü paketine sahip. Dokuz akümülatör ile tek bir dolumda 250 km'ye dek menzil sunabiliyor. Tekrar L ve P serisi kabinlerle sunulan Scania'nın plug-in hibrit kamyonu uzun mesafelerde içten yanmalı motor modunda ve arkasında gerektiğinde elektrikli modda 60 km'ye dek sürüş olanağı sağlıyor.

1 SAATTEN DAHA KISA SÜREDE DOLUYOR

Aküler, Combined Charging System (CCS) bağlantı kullanılarak 130 kW DC ile yerinde bir şekilde dolduruluyor. Dolum süresi beş akülü seçenekte 55 dakikadan, dokuz akülü seçenekte ise 100 dakikadan az olarak belirli. giderken aküler rejeneratif frenleme enerjisi ile hareket halindeyken aralıksız dolduruluyor.

Plug-in hybrid aracın 95 kW bataryalı versiyonu DC dolum ile sıfırdan yüzde 80'e kadar olan dolum süresi yaklaşık 35 dakika ve rejeneratif frenleme enerjisi ile dolumun yanı sıra doldurma ve boşaltma esnasında akümülatör gücü doldurulabiliyor. Motor ve vites kutusu arasına yerleştirilmiş 115 kW'lik elektrik motoru, 280-360 at gücündeki 9 litrelik dürüst yanmalı motorla birleştirilmiş durumda. Kamyon, yalnızca elektrikli modda toplam yüklü ağırlığa, topografiye ve üstyapı tipine tabi olarak 60 km'ye değin yolculuk edebiliyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.