Honda Formula 1’den ayrılıyor

Honda Formula 1’den ayrılıyor

Formula 1’e 2015 yılında geri dönüş yapan firma, McLaren ile geçirdiği 3 sezonda başarılı bir performans izleyemediği için eleştiriliyordu.

Formula 1’e 2015 yılında geri dönüş yapan firma, McLaren ile geçirdiği 3 sezonda başarılı bir performans izleyemediği için eleştiriliyordu. Ama ardından Redbull ve Toro Rosso ile anlaşan üretici performansını artırmayı başardı.

2019 sezonunda 3 galibiyet elde eden Honda, 2020’de ise biri Inkar Bull diğeri Toro Rosso ile iki galibiyet daha hanesine ekledi. Ayrıca retici benzer dönemde 2 pole ve 19 podyum sonucu yakalamış oldu.

Bugün marka, yaptığı izah etme ile 2021 F1 sezonunun ardından motor tedariğini bırakacağını duyurdu. Imalatçı yaptığı açıklamada, “Araştırma ve geliştirme alanındaki kurumsal kaynakları yakıt gözenekli olan ve elektrikli araçlar dahil elde etmek üzere geliştireceğimiz otomobillerde kullanmamız gerekiyor.” doğrultusunda oldu. Red Bull ise, “Motor tedarikçimize, sarf ettiği efor ve kat ettiği yol açısından fazla teşekkür etmek isteriz fakat bu galibiyet 2020 ve 2021 yılında da devam edecek” açıklamasını yaptı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.