ÖTV İndirimi Olacak Mı? ÖTV İndirimi Ne Zaman Olacak? ÖTV İndirimi Gelecek Mi?

ÖTV İndirimi Olacak Mı? ÖTV İndirimi Ne Zaman Olacak? ÖTV İndirimi Gelecek Mi?

Özel tüketim vergisi konusu vatandaşı düşündürüyor. Sıfır araçlara eklenen ÖTV ile birlikte fiyatların aşırı artmasından muzdarip olan ve yeni araç almak isteyen vatandaşların en çok merak ettiği şey ÖTV indirimi olacak mı veya ÖTV indirimi ne zaman olacak? Bu sorulara cevap haberimizde…

2020 yılının sonuna gelirken otomobil firmaları birbiri arkasına kampanya ve kredi avantajları sunmaya devam ediyor. ÖTV nedeniyle araçların fiyatının aşırı artması vatandaşı kara kara düşündürüyor. 2019 yılında yapılan ÖTV indirimleri neticesinde otomobil alımlarında bir patlama meydana gelmişti.

ÖTV SADECE SIFIR OTOMOBİLİ DEĞİL, İKİNCİ EL ARABALARI DA ETKİLİYOR!

Sıfır arabalara eklenen ÖTV ile yükselen fiyatlar sadece ilk alıcıyı değil, ikinci el alıcıları da etkiliyor. Sıfır fiyatlarının yükselmesi nedeniyle ikinci el otomobillerin de fiyatları yükseliyor. İlan sitelerinde sürekli yukarıya doğru çıkan fiyatlar nedeniyle vatandaş mağduriyet yaşamakta. Hem otomobil üreticileri hem de vatandaş ÖTV indirimini bekliyor. Doların sabit kalması hatta gerilemesi üzerine 2020 yılının son ayında fiyatların daha düşmesi beklenirken, vatandaşın devletten tek beklentisi ÖTV’nin de en azından indirimli olması.

İKİNCİ EL OTOMOBİL FİYATLARI DÜŞECEK Mİ?

Sıfır otomobil fiyatlarında yapılan kampanya ve net indirimler dolayısıyla ikinci el otomobillerde de fiyat düşüklüğü yaşanacağı öngörülüyor. Tüm satış faktörlerinde olduğu gibi bu konuyu da arz talep ilişkisi belirlerken, otomobil üreticileri de ikinci eldeki yüksekliğe savaş açmış durumda.

ÖTV İNDİRİMİ OLACAK MI?

2020 yılı içerisinde bir ÖTV indirimi beklenmiyor. Yetkililerin bu konuda sessiz kalması, pandemi gündeminden ötürü anlaşılabilir karşılanılıyor. Aralık ayında aşının Türkiye’ye gelişiyle birlikte 2021 yılının ilk çeyreğinde ÖTV’ye dair indirimin gelmesi kuliste dönen fısıltılar dahilinde. Vatandaşın ÖTV indirimi ve ikinci el otomobil fiyatlarına devletin müdahale etmesi devletten beklediği en önemli taleplerin başında geliyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.