Porsche’nin ilk elektriklisi sonunda Türkiye’de

Porsche’nin ilk elektriklisi sonunda Türkiye’de

Yaşanılan pandemi dönemi, yavaşlayan ve hatta duran üretimler ve ekonomik dalgalanmalar derken otomotiv endüstrisi de corona virüsü salgınından ciddi anlamda etkilendi.

Yaşanılan pandemi dönemi, yavaşlayan ve hatta duran üretimler ve ekonomik dalgalanmalar derken otomotiv endüstrisi de corona virüsü salgınından ciddi anlamda etkilendi. Porsche’nin Taycan, yani tam elektrikli ilk otomobili de bu durumdan etkilenen modellerden biri oldu.

İlginizi ÇekebilirTürk isimli Porsche'ye Türklerden yoğun alaka

Haziran 2020 tarihinde Türkiye’de satışa sunulması beklenen araba bu gecikmelerden nedeniyle nihayet Türkiye’de satışa sunuldu. Taycan 4S, Turbo ve Turbo S modelleri Porsche'nin İstanbul, Bursa, Ankara, İzmir, Antalya ve Mersin'deki yetkili satıcılarındaki yerini aldı.

ŞARJ İSTASYONLARINA 6.7 MİLYON TL YATIRIM

Porsche Türkiye Satış ve Pazarlama Müdürü Selim Eskinazi, “Porsche AG'nin elektromobilite üzerine stratejisi paralelinde “2025 yılından itibaren teslim edilen Porsche modellerinin yüzde 50’den fazlasının elektrikli olacağını iletti. Eskinazi, “Bu doğrultuda yeni Porsche Taycan için bütün yetkili satıcı ve servislerimizde ve keza çeşitli sosyal etkileşim noktalarında kurulacak sıkıntı istasyonları için hazırlıklarımız son hız devam ediyor. Taycan kullanıcılarımızın sarj hizmetine ulaşabilirlikleri bizim için fazla manâlı, bu nedenle Türkiye'de kendi şarj ağını kuran ilk araba markasıyız. Porsche Türkiye olarak, 2020 yılının sonuna kadar yaklaşık 6.7 milyon TL yatırım ile 120 adet Porsche şarj istasyonunu aktivite etmeyi planlıyoruz. 2021 yılı başında ise Doğuş Oto Kartal lokasyonumuzda Türkiye'nin en hızlı çok miktar istasyonunu kurmayı planlıyoruz” diye konuştu.

Porsche Türkiye Satmak ve Pazarlama Müdürü Selim Eskinazi

Elektrikli otomobiller için hazırlıkların 2 yıl önce başlayan Porsche Türkiye, Destination Charging (uğrak noktasında çok miktar), Dealer Charging (Bayide Çok Miktar) ve Home charging (Evde Sorumluluk) alanlarına odaklanıyor. Global olarak yapılan araştırmalara göre, elektrikli vasıta kullanıcıları araçlarını istatistiksel olarak yüzde 80’lik bir oranla evde sorumluluk ettiği görülmüş ve Taycan kullanıcılarının evlerine şarj istasyonları kurulum süreçleri tasarlanarak kurulumlar başlamıştır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.