Sıfır Araç Fiyatlarında ÖTV İndirimi! 50 Bin TL’ye Varan İndirimle Yeni Senede Sıfır Araç Sahibi Olmak Çok Daha Kolay!

Sıfır Araç Fiyatlarında ÖTV İndirimi! 50 Bin TL’ye Varan İndirimle Yeni Senede Sıfır Araç Sahibi Olmak Çok Daha Kolay!

2020 Model 0 araçlara ÖTV indiriminden sonra araç markaları tarafından da uygulanan indirimlerden sonra %80’lik ÖTV vergisi %50’ye kadar düştü. Bu da bazı markaların bazı araçlarında 50.000 TL’ye kadar indirime girmesine neden oldu. İşte o indirime giren markalar ve araba modelleri…

Gelen büyük ÖTV indiriminden sonra büyük markalar vatandaşların çok işine gelecek bir indirim daha yaptı.  ÖTV’de düzenleme yapılan yasanın kabul edilmesiyle beraber 130 bin TL ve daha ucuz olan araçların %50 ÖTV, %18 de KDV ödemesine, 130 bin TL ve daha pahalı araçların ise %80 ÖTV ve %18’lik bir KDV tutarına karar kılındı. Bu durumda büyük firmalar ise fiyatlar konusunda büyük bir sürpriz yaptı. İşte o sürpriz…

Otomotiv markaları gelen bu düzenlemeden sonra fiyatı 130 bin TL civarında bulunan araçlarda 500 ve 1000 TL arasında yaptıkları fiyat düşüşüyle beraber, %80’den düşen vergi indirimini de fiyatlarına yansıttı. Otomotiv markalarının bazı araçlarının 50 bin TL’ ye kadar düşmesi bekleniyor.

Peki Hangi 0 Araçların Fiyatlarında Düşüş Göreceğiz?

Fiyatlarında düşüş göreceğimiz bazı araçlar şunlar:

  • Toyota Corolla Hatchback Dream
  • Ford Puma Style 1.0 6 ileri manuel benzin
  • Skoda 1.0 TSİ DSG Elite
  • Seat Arona A 10 Eco TCİ DSG şanzıman
  • Fiat Egea Station Wagon 1.6 dizel motor otomatik
  • Honda Civic 1.6 Elegance
  • Opel Astra Hatchback 1.2 benzinli mt-6 145 HP Edition

50 Bin TL Fiyat Düşüşü Yaşama İhtimali Olan 0 Araçlar Hangileri?

Gelen son ÖTV düzenlemesini de göz önünde bulundurarak küçük bir indirimle bazı araçlar şimdiki halinden 50 bin TL daha düşük fiyata alınabilecek.  İşte o markaların, o araçları şöyle:

  • Renault Megane Joy 1.3 TCe DC 140 BG 
  • Hyundai i20 Elite Plus
  • Peugeot 308 Style Tech 1.2 EAT8 otomatik benzinli
  • Ford Focus 1.5 benzinli motor otomatik şanzıman

0 Araç Alırken Dikkat Etmeniz Gereken Noktalar Neler?

Eğer sıfır bir araç almayı aklınıza koyduysanız öncelikle almak istediğiniz aracın size en yakın bölge bayisinde mevcut durumuna bakmalısınız. Eğer aradığınız araç bayi stoklarında bulunmuyorsa endişelenmeyin sipariş edip hatta aracınıza size göre ek özellikler de ekleyebilirsiniz. Aracınız sipariş ettiğinizde, bölgedeki duruma göre 1 ila 3 ay arasına elinize geçebilir. Eğer stoklarda almak istediğiniz araç bulunuyorsa doğrudan bayiye gidip satış işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz. Bayiye gidip satın almak istediğiniz araca karar verdiğinizde oradaki görevlilerle de iletişime geçip satış işlemlerine başlayabilirsiniz. Satış görevlilerinden gerekli bilgileri de aldığınızda, para transfer işlemlerine geçtiğinizde nihayet satış işlemleri başlamış olacak. Para transfer işlemine başladığınızda bayideki aracınız sizin için hazır hale getirilir.

Dikkat etmeniz gereken diğer hususlardan biri de plaka işlemleri. Eğer aldığınız aracı, yaşadığınız yerden başka bir şehirde satın aldıysanız sizin ikametinizin ve nüfusunuzun olduğu yere almanız çok daha uygun olacaktır. Siz bayide aracınızın satış işlerini beklerken, yetkililer trafik tescilde işlemlerinizi gerçekleştirir ve plakayı size ulaştırırlar. Daha sonra plakayı araca montajladıktan sonra size teslim ederler. Bu işlemlerden sonra da dikkat etmeniz gereken ki husus daha var.

Bunlardan biri kasko diğeri de sigortadır. Kasko da sigorta da bayi tarafından yapılabilir. Ancak sizin tanıdığınız, bildiğiniz, daha ekonomik olduğunu düşündüğünüz kendi tanıdığınız ve bildiğiniz yerden aracın kasko ve sigortasını yaptırabilirsiniz.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.