Tesla Berlin’deki fabrikasında yeni pillerini kullanacak

Tesla Berlin’deki fabrikasında yeni pillerini kullanacak

Tesla, Model Y üretimini 2021 yılının birincil yarısından itibaren Berlin’de kurulan fabrikasında gerçekleştirecek.

Tesla, Model Y üretimini 2021 yılının birincil yarısından itibaren Berlin’de kurulan fabrikasında gerçekleştirecek. Geçen ay Musk, Almanya fabrikasında gerçekleştirilecek üretimin ne kadar ayrı olduğunu tüm dünyaya göstermek için kullanacaklarını da söyledi.

Reuters’ın haberine tarafından Tesla’nın yeni bataryaları silindirik bir tasarımda ve 4680 diye adlandırılıyor. Bu piller daha pozitif enerji depolaması yapabiliyor ve üreticinin maliyetlerini sözde yarıya düşürüyor. Bu tasarımlı bataryalar sayesinde firma 2030 yılına değin batarya üretimini 100 kat artırmayı hedefliyor.

Marka CEO’su Elon Musk çarşamba günü yaptığı açıklamada Fremont ve Şangay’daki imal tesislerinin bu pilleri üretmek için 2 takvim bir kabul etme sürecine ihtiyacı olacağını belirtti. Musk, “Fremont ve Sangay 2 takvim bir değişim süreci sonucunda yeni teknolojiye kavuşacak” dedi.

Tesla, 3. çeyrekte 139 bin 300 adet vasıta teslimatı yaptıklarını da belirtti. Şangay’daki fabrikanın da bu teslimatlarda rolü yüksek. Firmanın bir öteki tesisi ise Berlin yakınlarında kuruluyor ve 2021 yılının ortasında etkin olmuş olacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.