Vakıfbank, Halkbank ve Ziraat’ten 2. El Otomobiller 40 Bin TL’den Başlayan Fiyatlarla! Elinizi Çabuk Tutun Pişman Olmayın!

Vakıfbank, Halkbank ve Ziraat’ten 2. El Otomobiller 40 Bin TL’den Başlayan Fiyatlarla! Elinizi Çabuk Tutun Pişman Olmayın!

Otomobil pazarlarından sonra bankalar da artık ikinci el araç satışı yapan noktalar arasına girdi. Kredi çekmek için teminat olarak aracını gösteren ve daha sonra kredisini ödeyemeyen vatandaşların araçları satılığa çıkıyor. Borca karşılık banka tarafından satışa çıkarılan bu araçlar ise ikinci el araç almak isteyenler için kamuya sunuluyor.

Araçlarda Teminat Bedeli Uygulaması Var

Bankalar kredi çekmek için araç teminatı gösteren vatandaşların borçlarını ödeyememeleri durumunda araçlarını satışa çıkarıyor! Borcun tahsilinin gerçekleştirilmesi için yapılan işlemlerde Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank ikinci el araç satışlarını yapıyor. Böylelikle hem bankaya borç ödeniyor hem de ikinci el araç almak isteyen vatandaşlar için daha uygun fiyatlı bir imkan tanınıyor.

İkinci el aracı kamu bankalarından alacak olan vatandaşların 2.500 TL kadar teminat yatırması gerekiyor. Muhammen bedeli olarak bilinen teminat bedeli bankanın dekont vermesi için uygulanan bir prosedür. Ayrıca aracı alacak olan vatandaşın bir teminat sözleşmesi imzalaması da gerekiyor.

ziraat-bankasindan-satilik-2-el-araclar-uygun-fiyata.jpg

İkinci El Araçlar Bankaların İnternet Sitelerinde

Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank taşıt kredisi ya da yüksek tutarlı krediler için vatandaşlardan bazen teminat gösterilmesini zorunlu kılmaktadır. Bu teminatlar ise ipotek konularak kredide kullanılmaktadır. Vatandaşların teminat gösterdiği kredi borçlarını ödeyememesi durumunda ise bankalar teminat olarak gösterilen aracı ipotekli olarak satışa çıkarmaktadır. Haciz konularak satışı gerçekleştirilen bu araçlar ise kamu bankalarının internet sitelerinde satışa çıkarılmaktadır. Yan ikinci el ipotekli araç satın almak isteyen vatandaşların kamu bankalarının internet sitelerini ziyaret etmesi gerekmektedir.

İpotekli Araç Almanın Avantajı Nedir?

Bankaların teminat olarak aldığı araçların ipotekli olarak satışa çıkarılması durumunda ihale sistemi uygulanmaktadır. İnternet sitelerinde yayımlanan ipotekli araçlar için teklif verilerek fiyat belirlenmektedir. Ancak ilk etapta yine söz konusu araç için bir ekspertiz bedeli belirlenir. Böylelikle aracın hangi tutar üzerinden ihaleye konulacağı kesinleşir. Daha sonra verilen tekliflere göre araçların satış işlemi gerçekleştirilir.

İpotekli araç almanın en avantajlı yanı piyasadaki fiyatların çok daha altında tutarlara sahip olmasıdır. Ekspertiz değeri, piyasadaki fiyatların çok daha altında uygulanır. Böylelikle vatandaşlar ipotekli araçları çok daha ucuz fiyatlara satın alabilirler. Ayrıca araç satışında aracı banka olduğu için son derece güvenilirdir. Tutarın ödenmesi durumunda bankadan dekont verilir. Yasal olarak da vatandaşlar güvenli bir şekilde araç satın alma işlemini gerçekleştirebilirler.

resized-b5687-9734a773290dc1deikincielotomobilfiyatlarijv8g-cover.jpg

İpotekli Araç Satın Almada Uygulanan Şartlar Nelerdir?

Bankalar tarafından ipotek konulmuş araçları satın alabilmek için teminat bedelinin ödenmesi gerekmektedir. İhale usulü satışı gerçekleştirilen bu araçları satın alabilmek için bankalar farklı teminat bedelleri uygulamaktadır. Ziraat Bankası’nda uygulanan bu teminat bedeli yüzde 6’dır. Aracın muhammen bedelinin yüzde 6’sı olarak hesaplanır. Vakıfbank ise yüzde 5 oranında teminat bedeli uygulamaktadır. Örneğin 50 bin TL’lik bir araç satın alınacak olduğunda yatırılması gereken muhammen bedeli 2 bin 500 TL’dir.

Araç için muhammen bedeli yatırıldıktan sonra banka tarafından bir dekont verilmektedir. Ayrıca bir teminat sözleşmesinin imzalanması da gereklidir. Teminat sözleşmesi de imzalandıktan sonra ihaleye girmek için hak kazanılır. Banka tarafından verilen kullanıcı adı ve şifre ile sisteme giriş yapılarak teklifler yapılır. Teklif kimde kalırsa, aracın sahibi olur. Aracın talibi olan herkes en az 500 TL arttırarak teklif verir. İhale süresi ise 3 gündür. 3 günün sonunda teklifler değerlendirilir ve en yüksek teklifi veren vatandaş aracın sahibi olur.

İlginizi çekebilir...

15 Dakikada Tam 10.000 TL Nakit Para! Elinizi Çabuk Tutun...

Editör

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.