Volkswagen Jetta modellerini geri çağırıyor

Volkswagen Jetta modellerini geri çağırıyor

Amerika Milli Otoyol Trafiği Güvenliği (NHTSA) 18 Haziran 2015 ve 9 Aralık 2017 yılları arasında üretilen CZTA kodlu Volkswagen Jetta otomobillerin yakacak rayı üstünde yer alan civataları yüzünden geri çağırılması gerektiğini açıkladı.Toplam 218 bin 192 adet otomobilin etkile.

Amerika Milli Otoyol Trafiği Güvenliği (NHTSA) 18 Haziran 2015 ve 9 Aralık 2017 yılları arasında üretilen CZTA kodlu Volkswagen Jetta otomobillerin yakacak rayı üstünde yer alan civataları yüzünden geri çağırılması gerektiğini açıkladı.

Toplam 218 bin 192 adet otomobilin etkilendiği bu koşul, motor yakacak rayları üzerindeki civataların tam sıkılmadığından kaynaklı olarak yakacak sızdırma riskine alt olarak sorun teşkil ediyor. Araç kullanıcılarının yakıt kokusu alması ve motorda bazı yakıt kaçaklarını görmesi ihtimali de var. AutoNews’a yorumlama yapan bir sözcü bu sorunla alakalı bir sorun veya bir kaza yaşanmadığını belirtti.

Araç sahiplerinin 20 Aralık tarihinden itibaren otomobillerindeki sorunu tamir etmek için bayilerden randevu almaları gerekiyor. Hatanın giderilmesi bedava olarak gerçekleştirilecek.

Soruna konu olan motorlar 1.4 litrelik TSI motorlar olarak biliniyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.