Yakın zamanda elektrikli model yok

Yakın zamanda elektrikli model yok

Carscoop’ta yer alan habere kadar markanın gerçekleştirdiği yatırımcılar toplantısında konuşan CEO Louis Camilleri, markanın yalnızca elektrikle çalışan bir modelinin mahsul gamında yer alacağını hayal edemediğini ve Ferrari’nin satışlarının yüzde 50’sini bu modellerin.

Carscoop’ta yer alan habere kadar markanın gerçekleştirdiği yatırımcılar toplantısında konuşan CEO Louis Camilleri, markanın yalnızca elektrikle çalışan bir modelinin mahsul gamında yer alacağını hayal edemediğini ve Ferrari’nin satışlarının yüzde 50’sini bu modellerin oluşturacağını düşünmediğini söyledi.

İtalyan marka tamamen elektrikli modellere vermek için acele etmese de şu anki mahsul gamında SF90 Stradale modeliyle elektrikli modelleri temsil ediyor. SF90 Stradale 3 elektrik motoruna ve V8 silindirli 4 litrelik, ikiz turbolu dürüst yanmalı motoru birleştiren bir teknolojiye sahip. Ayrıca markanın V6 silindirli bir hibrit motor üstüne çalıştığını da belirtmekte avantaj var.

Ferrari SF90 Stradale

Camilleri’ye tarafından Ferrari, ilk tam elektrikli araba modelini 2025 yılına kadar piyasaya sürmeyecek. Markanın her tekerlek için bir elektrik motoru olan pantentleri 2020 yılı Ocak ayında ortaya çıkmıştı, fiilen Ferrari’nin tam elektrikli araba modeli üzerine çalışmaları da mevcut. Fakat Camilleri’nin bu açıklaması dört elektrik motoru olan otomobilin bir doğru yanmalı motorla kombine edileceğini akla getiriyor.

Otomotiv endüstrisindeki elektrifikasyon dönüşümü tam gaz yoluna devam ederken, Ferrari açık bir şekilde bu strateji için acele etmediğini gösteriyor. Müşterilerinden gelen talepler doğrultusunda bu tarz otomobillere yöneleceği tahmin edilen markanın elektrikli otomobil üretmesi için şu an bir dürtüsü değil.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.