2021 Yılı Ocak Ayı Emekli Maaşına Ne Kadar Zam Gelecek? SSK, Bağ-Kur ve SSK Emeklilerinin Ne Kadar Zam Alacakları Belli Oldu!

2021 Yılı Ocak Ayı Emekli Maaşına Ne Kadar Zam Gelecek? SSK, Bağ-Kur ve SSK Emeklilerinin Ne Kadar Zam Alacakları Belli Oldu!

2020 senesinin sonlarına gelirken Ocak ayında yapılacak zammın ne kadar olacağı merak konusu oldu. Milyonlarca kişiyi ilgilendiren soruyla ilgili açıklama geldi. Peki, Ocak ve Temmuz aylarında yapılan zamların oranı bu sefer ne kadar olacak?

Gelecek sene için zam oranı, 6 aylık enflasyon verisinin etkisinin belirlenmesi ile kesinleşecek. Emekli maaşları en düşük ve en yüksek kaç olacak gibi soruların cevaplarını merak ediyorsanız yazımızın devamına bakabilirsiniz.

Emekli maaşlarına ve asgari ücrete yapılacak olan zam hem ailelerin hem de çalışanların merak konusu. Açıklanan rakamlara göre yüzde 7,02 oranında zam yapılacağı kesinleşti. Bu orana göre en yüksek ve düşük olacak maaşlar hesaplanıyor.

Emekli Maaşına Ocak Ayında Ne Kadar Zam Yapılacak?

Ocak ayında zam yapılacak olan emekli maaşının ne kadar olacağı, 5 aylık dönem vergisi hesaplanarak ortaya çıkacak. Yüzde 7.02 olarak açıklanan zam oranı eğer kesinleşirse, emekli maaşında enflasyona göre 3.02 puanlık bir fark olacak. Temmuz 2020 ile Ocak 2021 tarihleri arasındaki enflasyona göre emeklilerin zam oranlarında artış olacak. Hesaplanan verilere göre 5 aylık oran ile 7.02’lik bir zam olacağı söyleniyor.

Enflasyon Oranları Nasıl?

  • Temmuz ayı 0.58
  • Ağustos ayı 0.86
  • Eylül ayı 0.97
  • Ekim ayı 2.13
  • Kasım ayı 2.30 
  • Toplam TÜFE: 6,84 

Emeklilerin Zam Oranları Ne Kadar?

Ocak 2021’de uygulanacak zam oranlarında, Ağustos ve Aralık 2020 dönemlerinde oluşan miktarlar etkili olacak. 6 aylık enflasyon oranları zammı belirleyecek.

  • Maaşlar yüzde 4.75 oranında yükselirse, şu an 2000 TL alan bir emekli 95 TL zam alacak.
  • Maaşlar yüzde 6.25 oranında yükselirse, şu an 2000 TL alan bir emekli 125 TL zam almış olacak.
  • Maaşlar yüzde 6.35 oranında artışa sahip olursa, şu an 2000 TL alan bir emekli 127 TL zam ile maaş alacak.

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.