2021 Yılında Emekliye Müjdeli Haber! Emekliye Büyük  Zam Geliyor! SSK ve Bağ-Kur Emeklileri Yeni Maaşları! Detaylar Haberimizde…

2021 Yılında Emekliye Müjdeli Haber! Emekliye Büyük Zam Geliyor! SSK ve Bağ-Kur Emeklileri Yeni Maaşları! Detaylar Haberimizde…

Emekli vatandaşlara da bu süreçte yardım haberleri gelmekte gecikmiyor… Gelirlerini arttıracak birçok uygulamayla gündeme gelen emeklilik maaşı ile ilgili detaylı haberlerimiz sizinle… Türkiye Emekliler Derneği yüzde 35 alt sınır aylık bağlama oranının yükseltilmesi ve yüzde 70’e çıkartılmasını istedi.

Türkiye Emekliler Derneği, SSK ve Bağ-Kur emeklilerine geçtiğimiz aylarda yapılan zammın yeterli olmadığını belirterek birçok talepte bulundular. SSK ve Bağ-Kur emeklileri 2020 yılının 6 aylık sürecinde gerçekleşmiş olan enflasyon oranı kadar zam alabilecekleri duyuruldu. 2020 yılının ikinci döneminde belirlenen ve %4’ aşan enflasyona rağmen memur emeklileri %4’ü aşan kısım kadar zam alabilecekler. Bu durum eşit zam taleplerini de beraberinde getirdi.

Koronavirüs sürecinde birçok ekonomik sıkıntılar çekmeye başlayan emekliler için yüzde üç üzerinden enflasyon farkı yansıtılmasına karar verildi. Ancak Türkiye Emekliler Derneği yüzdelik zammın doğru bir yol olmadığını ve eşit zam modelinin daha uygun olacağını savundu. Bu yüzdelik oranlarının zengini daha zengin, fakiri daha fakir yapacağını belirten Türkiye Emekliler Derneği aradaki uçurumun hiçbir zaman kapanmayacağını, ancak bu yıl yapılacak düzenlemelerle emekliye seyyanen zam ve yapılmasını istediklerini belirtti. En düşük emekli maaşının ise asgari ücrete göre belirlenmesini talep ettiklerini dile getirdi.

Türkiye Emekliler Derneği aynı zamanda bayram ikramiyelerinin de 6 ayda bir artması gerektiğini vurguluyor. 

İntibak Zammı Mücadelesi…

Türkiye Emekliler Derneği 2000 ile 2008 yılları arasında emekli olanların da haklarını aramaya devam ediyor. Bu yıllarda emekli olan insanların mağdur olduğunu ve haklarının ödenmesi için 2013 yılından beri mücadele verdiklerini söyledi. 

Emekli promosyon ücretlerinin daha yukarıda olması gerektiğini vurgulayan Türkiye Emekliler Derneği bunların yanı sıra uzun bir süredir seyyanen zammı da beklemekteler. Çalışan gruba göre zamların bir an önce son bulması ve eşit zamların gündeme gelmesi konuşuldu. Seyyanen zamda maaşa göre zam artışı olmamakta. Eğer 50 TL zam kabul gördüyse herkesin maaşında 50 TL zam uygulanıyor ve bu sayede maaşlar arasında uçurumlar olmuyor.

Emeklilikte Ek Ödeme Oranı

2006 yılına kadar vergi iadesi şeklinde hesaplanan ek ödeme artık ek ödeme miktarı her yıl devlet memuru aylık kat sayısında meydana gelen artış oranına göre veriliyor. Ek ödeme ile ilgili düzenleme talep eden Türkiye Emekliler Derneği çalışanlara asgari geçim indirimi olarak 220 TL verilmesi hakkında da birkaç konuşma yaptı. Bu talep hayata geçirildiği takdirde emeklinin aylık kazancı artmış olacak ve %10 oranında ek ödeme alabilecek. SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin gelirinde 382 TL'ye varan bir artış sağlanacak. 6.375 TL olarak belirlenen en yüksek emekli maaşını 255 TL yerine 637 TL ek ödeme verilecek.

Talepler Arasında Emekli Maaşının Asgari Maaşa Eşitlenmesi de Bulunuyor!

Türkiye Emekliler Derneği’nin istekleri arasında emekli maaşı ile asgari maaşın eşitlenmesi bulunmakta. Bu talep 2019’da gündeme geldiğinde en düşük emekli maaşı 1000 iken 1500 TL’ye yükselmişti. Bu talepler ise bütün emekli vatandaşların Ocak zammı miktarını büyük bir merakla beklemelerine sebebiyet veriyor. Emekliler bu yıl da yeni bir artış beklemekteler.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum