2925 TL Yardım Ödemesi Yapılacak! SGK Duyurdu!

2925 TL Yardım Ödemesi Yapılacak! SGK Duyurdu!

SGK’dan çalışan kadınları sevindiren bir açıklama geldi. Her ay çalışan kadınların hesabına düzenli olarak yatırılacak.

SGK Açıkladı!

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yapılan açıklamada ‘Eğitimli çocuk bakıcılarının teşviki yoluyla kayıtlı kadın istihdamının desteklenmesi projesi’ dahilinde İstanbul, İzmir ve Ankara gibi illerde uygulanmaya başlanan destekler başvuru halinde ödenecek. Annelere başvuru kriterlerini karşılamaları halinde 325 Euro bakıcı desteği sağlanacak. İstanbul, Ankara ve İzmir’de çalışmalar başladı.

Bakıcı Desteği Başvuru Şartları Nedir? Nerelerden Başvuru yapılır?

24 aydan küçük çocuklar için sağlanan bakıcı destekleri İstanbul, İzmir ve Ankara’da ödenmeye başladı. 0-24 ay arasında yer alan küçük çocuklar için ödenecek ödemelerde başvuru sırasında ön kayıt işlemleri yapılırken 0-24 ay arasında ki çocuklar için değerlendirme yapılacağı düşünülüyor. SGK yaşadığımız bu zorlu süreçte destek olmak için elinden gelen ne varsa yapıyor. Bu kapsamda Çocuk bakıcılarının teşviki yoluyla kayıtlı kadın istihdamının desteklenmesi projesi hazırlandı ve bu proje kapsamında İzmir, İstanbul ve Ankara'da uygulamalar başlandı. Kriterleri karşıladıkları takdirde 325 Euro ödeme alabilmeleri sağlanacak. Bakıcı desteğine başvuru yapabilmek için hangi kriterleri karşılıyor olmak gerekiyor?

Kreş Desteği Başvurusu İçin Gereken Şartlar Nelerdir?

Çalışan anneler ve bakıcı parası almak için Sosyal Güvenlik Kurumu’na e-devlet sistemi üzerinden başvuru yapabiliyorlar.  Çalışan annelerin bakıcı desteği alabilmeleri için son 1 yıl içerisinde Sosyal Güvenlik Kurumu’na bildirilmiş kazancın aylık ortalamasının brüt asgari ücretin iki aşmaması şartı aranıyor. Çocuklar için belirlenen yaş sınırı ise 0-60 aylık olarak belirlenmiş bulunurken anne için herhangi bir yaş sınırı bulunmamaktadır. Kreş desteği de yine çalışan annelere sağlanmaktadır. Şu an sağlanan kreş desteği tutarı ise 650 TL’dir. Hatırlatmakta fayda var ki doğum izni alan anneler bu haktan yararlanamamaktadır. Ödemler konusunda belirli bir limit mevcuttur ve bu limit 10.250’dir.

Yani gerekli şartları sağlayan 10.250 anne ödemelerden yararlanabilecektir. Süt izni kullanacak olan annelerde bu ödemeden yararlanabilmektedir. Bunun yanında yaz aylarında da ödeme gerçekleştirilecek. Çocuğun gündüz bakım evi, kreş veya anaokuluna gönderilmesi durumda ise belge ile ispatı halinde ödemeler devam edecek.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.