Annelere müjde! Artık o paralar Ziraat bankası hesaplarına yatacak

Annelere müjde! Artık o paralar Ziraat bankası hesaplarına yatacak

Çalışma hayatında yer alan annelerin istihdamını korumak ve çocukların ihtiyacını karşılamak için destek ödemeleri hız kesmeden devam ediyor. 2021 yılında da destekten faydalanmak isteyen anneler için destek alma şartları belli oldu. İşte annelerin alabileceği çocuk destekleri ve detaylar...

Ziraat Bankası Destek Ödemelerini Hesaplara Yatırıyor

Türkiye’de çalışma hayatında yer alan kadınların annelik hakları gözetiliyor. Anne olan çalışan kadınlar için devlet, her türlü yardımı esirgemeden genç annelere sağlıyor. Devlet tarafından verilen çocuk ve doğum yardımları ise kamu bankası olan Ziraat tarafından hesaplara yatırılıyor.

650x344-dogum-yardimi-basvurusu-nasil-yapilir-sartlar-nelerdir-dogum-yardimi-basvurusu-dilekce-ornegi-1585833099592.jpg

6 Aya Kadar Ücretsiz Doğum İzni Zorunlu Hale Getirildi

Kadın istihdamının önem arz ettiği ülkemizde devlet, çalışan kadınlar için doğum ayrıcalıkları tanıyor. Çalışan kadınların mağdur olmaması için devlet tarafından doğum ödeneği ve çocuk yardımları yapılıyor. Doğum öncesinde 8 hafta ve doğum sonrasında 8 hafta olmak üzere toplam 16 haftalık izin alan anneler için 6 aya kadar ücretsiz doğum izni zorunlu hale getirildi.

Doğum Parası Nedir, Alma Şartları Nelerdir?

Doğum parası, kadınların çocuk sahibi olduğunda gereken masrafları ödeyebilmesi adına devlet tarafından geri ödemesiz olarak verilen bir ödenek türüdür. Doğum izni başlamadan önce işten ayrılan kadınlar, doğum parası alamazlar. Kadının iş yerindeki sigortalılık hali devam ettiği sürece doğum parası alınabilmektedir. Doğum parası almanın şartları ise aşağıdaki gibi sıralanmaktadır:

  • Doğum raporu süresince (112 gün boyunca) iş yerinde çalışmıyor olmak gerekmektedir.
  • Doğum parasının alınabilmesi için doğumun gerçekleşmesi ve bebeğin sağ olması gerekmektedir.
  • Kadın çalışanlar doktordan alacakları raporu iş yerine teslim etmekle mükelleflerdir. Diğer işlemler iş yeri tarafından yapılmaktadır.

20201119-dogum-parasi-nedir-cocuk-parasi-nasil-alinir-488096-ea43459599263ec67d6d.jpg

Doğum Parası Ne Kadar?

2021 yılı için belirlenen en düşük doğum parası 8.904 TL’dir. Bu miktar Ziraat Bankası hesabına yatırılmaktadır. Asgari ücretli bir anneye ödenen doğum parası şöyle hesaplanmaktadır:

Brüt maaşın 3.577 TL olması durumunda;

  • Doğum parası: 8.904 TL
  • İlk çocuk yardımı: 300 TL
  • Süt parası yardımı: 232 TL
  • Toplam: 9.436 TL

İlginizi çekebilir...

Milyonlarca İşçiyi İlgilendiren Fesih Kısıtı İçin Son Tarih Açıklandı!

Editör

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.