Beklenen Haber Geldi! Devletten Tüm Annelere Destek! Sigortasız Annelere Tam 2995 TL Yardım Parası Verilecek.

Beklenen Haber Geldi! Devletten Tüm Annelere Destek! Sigortasız Annelere Tam 2995 TL Yardım Parası Verilecek.

Devletten annelere yardım geliyor. Çalışan veya çalışmayan farketmeksizin tüm annelere destek çıkılacak. Bakan Selçuk AB ile iş birliği yapılacağını açıkladı. Tam 2995 TL destek sağlanacak.

Yalnızca anneleri kapsayacak olan bu gelişmede yapılacak ödeme ile büyük bir destek sağlanacak. Çalışan veya çalışmayan annelerin bir farkı olmaksızın özel eğitime ihtiyacı olan çocuk sahiplerine 50 Euro artırımlı yardım yapılacak. Milli Eğitim Bakanı Selçuk, bu yardımın Avrupa Birliği ile beraber finanse edileceğini belirtti. İzmir, İstanbul ve Ankara’da hayata geçirilen projede, eğitimli çocuk bakıcılarının teşvikiyle kadın istihdamının desteklenmesi hedefleniyor. Özel eğitime ihtiyaç duyan çocuğu olan kadınlara 50 Euro artırımlı 350 Euro ödenecek. Yaklaşık 2995 TL ederindeki bu tutarla yardım almak isteyen anneler internet üzerinden başvuru yapabilirler. 2019 yılında yürürlüğe giren bu proje kapsamında 0-24 aylık çocuğu olan anneler faydalanabiliyor. 

Bakan Selçuk, kadın istihdamını desteklemek ve iş yaşamı dengesini sağlamak için bu projenin oluşturulduğunu dile getirdi. Aile birliğini koruma ve güçlendirmeye yönelik hedefle bu projenin yapıldığı açıklandı. Bakan Selçuk bu desteğin kademeli bir şekilde arttırılacağını, 2021 yılında 325 Euro, 2022 yılında ise 350 Euro’ya çıkacağını belirtti.

Kadınlara Yönelik Diğer Yardımlar

Eşi veya Babası Vefat Eden Kadınlara Dul Yardımı ve Yetim Maaşı İle Destek Veriliyor

 Bu kapsamda kadın bir iş sahibi olana kadar maaş almaya devam ediyor. Ancak evlendiği takdirde ödemesi kesiliyor. Alınacak maaş sigortalı şahsın primine göre belirleniyor.

Bir diğer yardım ise 2400 TL bakıcı parası desteği. SGK ve Avrupa Birliği arasında imzalanan protokole göre ödenen yardım, sigortalı çalışan anneleri kapsıyor. 2400 TL olarak yapılan yardımda annelerin çocukları için bakıcı çalıştırmaları gerekmekte. Yalnızca Ankara, İstanbul ve İzmir’de uygulanacak.

Çalışan Kadınlara Doğum Parası

Çalışan kadınlara doğum parası veriliyor. Devlet doğum izni süresinde annelere destek sağlıyor. En düşük ödemenin asgari ücrete göre yapıldığı yardım kapsamında 8 hafta doğumdan önce 8 hafta doğumdan sonra ödeme yapılmakta. En düşük ödeme ise 7.325 TL oluyor. Buna ek olarak yeni doğum yapmış kadınlara da emzirme ödeneği altında, çocukların sağ olması koşulunda 201 TL’lik süt parası ödemesi yapılıyor. 

Doğum Parası Desteği

Doğum yapan kadınlara yapılan bir diğer destek ise doğum parası. Bu kapsamda 1. çocuk için 300 TL, 2. çocuk için 400 TL, 3. çocuk için ise 600 TL ödeme yapılıyor. Toplam olarak 3 çocuğu olan bir kadına 1300 TL doğum parası desteği sağlanıyor.

Yakını vefat eden sigortalı kişilere devletten 801 TL cenaze yardımı geliyor. SGK’ya yazılı başvuru yapılması halinde beş yıl geriye dönük ödeme alınabiliyor.

‘’İşte Anne Projesi’’ Kapsamında 0-15 yaşları arasında çocuğu bulunan kadınlara 95 TL zaruri gider ödemesi yapılmakta. Ancak bazı koşullar var. İŞKUR programından faydalanan ve işbaşı eğitim programına katılan kadınları kapsıyor. Bu koşulları sağlayan kadınlara günlük 95 TL’lik ödeme yapılıyor.

 

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum