Çoğu anne bunu bilmiyor! Paraya ihtiyacı olan annelere 12 bin 979 TL hesaplara aktarılıyor...

Çoğu anne bunu bilmiyor! Paraya ihtiyacı olan annelere 12 bin 979 TL hesaplara aktarılıyor...

Milyonlarca kişi müjde..! Anneleri sevindirecek haber sonunda geldi. Birçok kişi bu ödemeden haberdar değil. Ocak ayından itibaren zam geldi! Anneler ister çalışsın ister çalışmasın bazı desteklerden faydalanma hakkı vardır. Bu desteklerden bazıları yalnızca çalışan annelere verilirken, bazılarını da çalışmasa dahi tüm anneler almaktadır. Ocak ayı itibariyle zam geldi. Çoğu anne bunu bilmiyor!

Anneler ister çalışsın ister çalışmasın bazı desteklerden yararlanma hakları vardır. Bunlardan bazıları çalışan annelere verilirken bazıları da ister çalışsın ister çalışmasın tüm annelere verilmektedir. Annelere üç farklı şekilde ödeme yapılmaktadır. Yapılan ödemeler:

Doğum Parası

Doğum yapan tüm annelere verilen bu para 2015 tarihinden sonra verilmeye başlamıştır. 2015 yılının Mayıs ayı sonrasında doğan her çocuk için doğum parası ödemesi yapılmaktadır. 1. Çocuk doğduğunda 300 TL, ikinci çocuk doğduğunda 400 TL, üç ve daha fazla çocuk doğduğunda ise 600 TL ödeme yapılmaktadır.

Emzirme Ödeneği

Çalışan annelere verilen emzirme ödeneği eğer anne kendisi çalışmıyorsa çalışan eşine verilmektedir. Bu yıl emzirme ödeneği olarak çalışan anneye veya eşine 225 TL ödeme yapılmaktadır.

İş Göremezlik Ödeneği

Bildiğiniz üzere çalışan anneler 8 hafta doğumdan önce, 8 hafta da doğumdan sonra olmak üzere toplamda 16 hafta izin yapmaktadır. Bu izin esnasında raporlu olan annelere 112 günlük ücretleri brüt maaşları üzerinden 3’de 2 oranında ödenmektedir.

Yarı Zamanlı Çalışma Desteği

Çalışan annelere verilen bir diğer destek de yarı zamanlı çalışma desteğidir. Yarı zamanlı çalışma desteği miktarı çalışan annelere 3550 TL’ye kadar ödeme yapılmaktadır. Bu dört ödemeyi de alan bir anne en az ödeme olarak 12 Bin 979 TL ödeme almaktadır. Elbette çalışan annelerin aldığı maaş miktarı arttıkça alınan bu ödeme miktarı da artış göstermektedir.

Eğer sizde çocuğu olan bir anneyseniz ister çalışın ister çalışmayın ödemelerden faydalanma imkanınız bulunmaktadır. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına bizzat başvuru yaparak sizde yukarıda yer alan ödemelerden faydalanabilirsiniz.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.