E-Devlet Üzerinden Pandemi Destek Yardımı Verilmeye Devam Ediliyor! 1000 TL Destekten Yararlanmak İçin Hemen Başvuru Yapın..!

E-Devlet Üzerinden Pandemi Destek Yardımı Verilmeye Devam Ediliyor! 1000 TL Destekten Yararlanmak İçin Hemen Başvuru Yapın..!

Koronavirüs salgını başladığı günden itibaren devlet tarafından pek çok yardım yapılmaktadır. Bu yardımların en başında ise 1000 TL pandemi yardım parası ön plana çıktı.

Yardım sürecinin en başından beri 1. Ve 2. Faz ödemesi yapılan ödemelerin 3. Faz ödemesi de yapılacak. 4. Faz ödemelerinin de kapsamlı bir şekilde yapılmasını bekliyoruz.  Hala başvuru yapmayan kişiler e-devlet sistemi üzerinden başvurunuzu yapabilirsiniz.

Koronavirüs salgını başladığı günden itibaren pek çok yardım verilmektedir. Bu yardımların ilki ise 1000 TL olan pandemi destek yardımı olmuştur. Faz 1 ve Faz 2 ödemeleri ihtiyaç sahibi olan kişilere PTT üzerinden yapıldı. E-Devlet kapısı üzerinden bir duyuru yayımlandı. Yayımlanan duyuruda 1000 TL nakdi yardım başvurularının güncellendiği açıklandı.

4. Faz Ödemeleri Ne Zaman Yapılacak?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından bugünde dek toplam 3 faz halinde 1000 TL ödeme yapıldı. Salgın sürecinde bildiğiniz üzere zorunlu kısıtlama kararı alındı. 2020 yılının Mart ayında birinci faz ödemeleri yapılmış ve hali hazırda muhtaçlık parası alan kişilere PTT tarafından 1000 TL yardım başvuru yapmaksızın verildi.

İkinci faz ödemeleri de yine muhtaçlık kriterlerine göre verilmiş ve koronavirüs salgını sebebiyle işinden olmuş kişiler dahil edilerek ekonomik yönden zorluk çeken kişilere 1000 TL ödeme yapılmıştır.

Üçüncü faz ödemeleri de yine e-devlet üzerinden muhtaçlık kriterleri baz alınarak yardım başvurusu alındı ve hala süreç devam ediyor. 3. Faz ödemelerinden sonra 4. Faz ödemelerinin de yapılmasını bekliyoruz.

1000 TL Pandemi Yardım Parası Başvurusu Nasıl Yapılır?

e-devlet üzerinden pandemi sosyal yardım parasına başvuru yaparak eğer gerçek muhtaçlığınız tespit edilirse PTT üzerinden ya da banka hesabınıza yardım parası yatırılacaktır. Daha önce başvuru yapmış fakat başvurusu reddedilen kişiler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına başvuru yaparak gerçek hak sahibi olduğunu ispatladığı takdirde 1000 TL destekten faydalanabilmektedir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum