E-Devlet Yeni Bir Hizmet Daha sunuyor! Milyonlarca Vatandaşın beklediği Yeni e-Devlet Özelliği Açıldı..!

E-Devlet Yeni Bir Hizmet Daha sunuyor! Milyonlarca Vatandaşın beklediği Yeni e-Devlet Özelliği Açıldı..!

E-devlet her geçen gün gelişmeye devam ediyor. Milyonlarca vatandaşın kullandığı ve pek çok resmi işlemin de yapıldığı E-devlet bu kez yeni bir hizmete daha başladı. E-devlet özelliği milyonları yakından ilgilendiriyor. Eklenen yeni özellik ise ‘’ Çalışma Hayatım’’ adıyla yansıyor.

E-devlet her geçen gün gelişmeye devam ediyor. Milyonlarca vatandaşın kullandığı ve pek çok resmi işlemin de yapıldığı E-devlet bu kez yeni bir hizmete daha başladı. E-devlet özelliği milyonları yakından ilgilendiriyor. Eklenen yeni özellik ise ‘Çalışma Hayatım’’ adıyla yansıyor. Bu kapsamda her vatandaş kendi ekranına ulaşarak SGK borçlarını,  öğrenim belgelerini ve İŞKUR kayıtlarının tümünü tek ekranda görebilecek. İşte, yeni özelliğe dair merak edilen tüm detaylar haberimizde…

Tüm İşlemler Tek Ekranda Olacak: Çalışma Hayatım!

E-devlet uygulaması vatandaşlara birçok konuda büyük kolaylık sağlıyor. Sağladığı hizmetler neredeyse tüm resmi kurumları kapsıyor. Bu noktada hizmetlerine bir yenisini daha ekledi. Artık her vatandaş kendi e-devlet hesabına giriş yapıp tek bir ekran üzerinden çoklu bilgilere ulaşabilecek. ‘’ Çalışma Hayatım’’ adı verilen bu yeni hizmetin kapsamı vatandaşlar tarafından merak ediliyor. SGK işlemlerinin neredeyse tümü bu ekranda yer alacak. Her vatandaş İŞKUR iş başvurularının takibini, SGK borcu olup olmadığını, diğer borç dökümanlarını ve medikal malzeme hizmetleri dahil olmak üzere tüm detayları görüntüleyebilecek. Peki, bu ekrana nasıl ulaşılır?

E-Devlet Çalışma Hayatım Sayfası

E-devlet özelliği olarak dikkat çeken yeni hizmete nasıl ve nereden ulaşılır sorusu da yine en sık merak edilenler arasında yer alıyor. Öncelikle ilgili ‘’ Çalışma Hayatım’’ sayfasına ulaşabilmek için E-devlet şifrenizin olması ve giriş yapmanız gerekiyor. Eğer E-devlet şifreniz yoksa hemen en yakın PTT şubesini ziyaret ederek yeni şifrenizi alabilirsiniz. Ya da şifrenizi unuttuğunuz için giriş yapamıyorsanız ekranda yer alan ‘’ şifremi unuttum’’ kısmına tıklayarak adımları takip edebilirsiniz. Giriş sağladıktan sonra aram kısmına çalışma hayatım yazıp taratarak sayfaya ulaşabilirsiniz.

İlgili sayfa açıldığında sizi ilk karşılayacak detay ise emekliliğe ve sigortalılık durumunuza dair bilgilerdir. Bu ekranda sigorta türünüze göre göre emeklilik bilgileriniz sunuluyor. Ancak kurum herhangi bir yanlış hesaplamaya karşı bu bilgileri sunarken resmi belge niteliği taşımaz ibaresine yer veriyor.

 

 

 

Editör

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.