Emekli Bireylere Yılda 2000 TL Ödeniyor! Hem de Başvuru Şartı Bulunmuyor!

Emekli Bireylere Yılda 2000 TL Ödeniyor! Hem de Başvuru Şartı Bulunmuyor!

Ülkemizde bulunan pek çok emekli yıl boyunca pek çok ikramiye ve primden faydalanıyor. Emekli vatandaşlar aldıkları ikramiyeler sayesinde yılda iki kez de olsa rahat bir nefes alıyor. 2021 yılının emekli maaşlarının belli olması ile birlikte 2000 TL de ikramiye ödemesi verilecek. Böylece artan emekli maaşlarının yanı sıra ikramiye avantajından da faydalanabilecekler.

Vatandaşların asıl merak ettiği konu ise ikramiyelerde zam olup olmayacağı konusunda. Peki kimler emekli ikramiyesi alabilir?

Kimler Emekli İkramiyesi Alabilir?

Emekli vatandaşlar Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı olmak üzere yılda 2 defa emekli ikramiyesi alıyor. Devlet tarafından ödenen ikramiyelerin de tıpkı emekli maaşları gibi tutarı değişiklik gösteriyor. Geçmiş yıllarda olduğu gibi 2021 yılında da emekliler 2000 TL ikramiye alacak.

Yapılan araştırmalara göre iki bayramda ödenecek olan 2000 TL ikramiyeden yeni emekli olan vatandaşlar da faydalanacak. Mayıs ayı öncesi emekli olduğu belli olan vatandaşlar emeklilik işlemlerini tamamlamasının ardından Ramazan bayramında ikramiye almaya hak kazanacak. Üstelik yeni emekli olan bireyler çifte ikramiye alabilecek.

Mayıs Ayına Kadar Emekli Olana Çifte İkramiye

Takvim Gazetesi Ekonomi Müdürü Faruk Erdem tarafından yapılan açıklamalara göre Ramazan Bayramı öncesi emeklilik kararı alan bireylere bu sene çifte ikramiye ödenecek. Bununla birlikte yeni emekli olan kişiye promosyon imkanı da bulunuyor.

Tüm Emeklilere Aynı Miktarda İkramiye Ödeniyor

Emekli kişinin maaşı her ne olursa olsun aldığı ikramiye tutarı değişmiyor. Yani günümüzde az emekli maaşı alan birey de 1000 lira ikramiye alıyor, yüksek emekli maaşı alan emekli de 1000 lira ikramiye alıyor.

Yalnızca babasından ya da eşinden kalan emekli maaşı alan bireylere farklı meblağ ödeniyor. Tabi bunun için de kişinin emeklilik işlemlerinin tamamlanmış olması gerekiyor. Eğer emekli işlemleri tamamlanıp kişi emekli olmaya hak kazanmışsa bu sene çifte ikramiye ve aynı zamanda promosyon alabilecek.

Bu konuda detaylı bilgi ilerleyen zamanlarda tekrar yayınlanacak. Görünen o ki emekliler 2021 yılında rahat bir nefes alacak!

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.