Emekli SSK ve Bağkurlu Çalışanlara Müjde!  Çifte Tazminat Alma Hakkınız Var..! İşte, Detaylar…

Emekli SSK ve Bağkurlu Çalışanlara Müjde! Çifte Tazminat Alma Hakkınız Var..! İşte, Detaylar…

Milyonlarca Emekliyi sevindiren haber geldi! Bildiğiniz üzere emekliler emekli olduktan sonra çalışmaya devam edebiliyor. Yalnızca malulen emekli olan kişiler iş hayatına devam edemiyor. Çalışan emeklilerin merak ettiği soruları sizler için cevapladık. Özellikle çalışan emekliler tarafından merak edilen emeklilerin izin ve tazminatı merak edilmektedir. Peki, ikinci tazminat nedir?

Çalışmaya devam eden emeklilere çifte tazminat alma fırsatı geldi! Malulen emekli olan kişiler dışında çalışma hayatına devam eden SSK ve Bağkurlu emeklilerin bazı hakları bulunmaktadır. Emekli olupta çalışanların rapor parası, yıllık izin hakları, kıdem tazminatı gibi konular gündeme geldi. Emekli olup da çalışanların izin ve tazminatı nasıl hesaplanıyor? İkinci tazminat nasıl alınıyor?

Çalışan Emeklilerin Hangi Hakları Var?

Emekli olup da çalışmaya devam eden binlerce emekli bulunmaktadır. Emekli olup da çalışan kişilerin en merak ettiği konulardan biri de emekli olup da çalışırsam maaşım kesilir mi? Sorusu olmuştur. Şunu söyleyelim ki emekli olup da çalıştığınız takdirde maaşınızdan herhangi bir kesinti yapılmayacaktır.

Emekli çalışanların diğer merak ettiği konulardan biri de kısa çalışma ödeneği ve ücretsiz izin desteği olmuştur. Emekli olup da çalışan kişilerin işsizlik sigortası primi olmadığından dolayı kısa çalışma ödeneğinden ve nakdi ücret desteğinden faydalanamamaktadır. Ayrıca emekli olup da çalışırsanız hastalandığınızda ya da raporlu olduğunuzda diğer çalışanlar gibi rapor parası alamayacaksınız.

Kendi adına tarımsal faaliyet gösteren emekli çalışanlardan, işçi olarak ya da devlet memuru olarak çalışıp emekli olduktan sonra kendi işini kuran kişilerden, eğitim kurumlarında ders verenlerden herhangi bir prim kesintisi yapılmamaktadır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.