Emeklilik İçin Kritik Haber…! Artık Yaş Sınırı Aranmayacak..!

Emeklilik İçin Kritik Haber…! Artık Yaş Sınırı Aranmayacak..!

Emeklilik için kritik gelişme! Erken emekli olmak isteyen esnafa kapı açıldı. Her vatandaş erken yaşta emekli olmak ve yüksek maaş almak istiyor. Bu noktada sıkı araştırma yapan vatandaşlar yaş sınırının kaldırılmasını ve maaşların da yükseltilmesini talep ediyor.

Emeklilik için kritik gelişme! Erken emekli olmak isteyen esnafa kapı açıldı. Her vatandaş erken yaşta emekli olmak ve yüksek maaş almak istiyor. Bu noktada sıkı araştırma yapan vatandaşlar yaş sınırının kaldırılmasını ve maaşların da yükseltilmesini talep ediyor. Son gelişmelere göre artık esnaf vatandaşlar yaş sınırına takılmadan erkenden emekli olabilecek. Pek, esnaflar nasıl erken emekli olabilir? Erken emeklilik şartları nelerdir ve nereye başvuru yapılır? İşte, merak ettiğiniz tüm detaylar haberimizde…

Bağ-Kur Girişli Esnaflar SSK’da Erken Emekli Olabilir!

Esnaflar Bağ-Kur prim ödemelerini ödeyerek yaş ve prim gününü tamamladıktan sonra emekli olabiliyor. Fakat esnaf vatandaşlar da dahil olmak üzere tüm çalışanlar erken emeklilik yollarını araştırıyor. Bu konuda esnaflara, Bağ-Kur prim ödemesi yapanlara bir seçenek sunuluyor. Aynı zamanda erken emekliliğin yanı sıra mevcut emekli aylıklarını yükseltmek isteyen vatandaşlar için de bazı yöntemler bulunuyor. Bu bağlamda malulen emeklilik hakkı ile tüm esnaflar erken emekli olma fırsatı buluyor. Peki, malulen emeklilik şartları nelerdir ve nereye başvuru yapılır?             

Esnaflar 8 Yıl Erken Emekli Olabilir!

Erken emeklilik yollarından biri malulen emeklilik olarak dikkat çekiyor. Normal şartlarda Bağ-Kur prim ödemelerini yapan esnaf vatandaşlar bu şekilde emekli oluyor. Fakat daha erken emekli olabilmek için SSK’dan malulen erken emeklilik başvurusu yapabilirler. Bu detaya göre 1800 gün prim ödemesini yapmış olan ve on yıl sigortalılık süresini dolduran esnaf ve işçilerin tümü sağlık raporuyla erken emekli olabilir. Sağlık raporu ile emekli olacak vatandaşlarda yaş kriteri aranmıyor.

Malulen emeklilik için başvurular SGK il ya da ilçe merkezleri aracılığıyla yapılır. Vatandaşların bu merkezleri ziyaret ederek başvuruda bulunması ve yetkili hastanelerden sağlık raporu alması talep ediliyor. Bu noktada her esnaf ve işçi vatandaş 8 yıl erken emekli olabiliyor. Ayrıca benzer yöntemler ile emekli aylığını da daha yüksek hale getirmek mümkündür. Bu konuya dair detaylı bilgiyi de yine SGK il ve ilçe merkezlerinden alabilirsiniz.

 

Editör

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.