Emeklilikte Yaşa Takılanlar İçin Son Dakika Gelişmesi! Her An Emekli Olabilirsiniz… Detaylar Haberimizde….

Emeklilikte Yaşa Takılanlar İçin Son Dakika Gelişmesi! Her An Emekli Olabilirsiniz… Detaylar Haberimizde….

Gündemi hâlen meşgul etmekte olan EYT yasası ile ilgili son gelişmeler gelmeye devam ediyor… EYT yasasının gelişiyle birlikte kimlerin emekli olabileceği açıklandı. Tüm bu haberler ile beraberinde hükümet tarafından da EYT konusunda sonuca ulaşılmaya başlandı.

Emeklilikte yaşa takılan vatandaşların bir an önce bu sorunlarının çözüme ulaşması ve emekli olabilme beklentileri sonunda çözüme mi ulaşıyor? EYT yasasıyla birçok vatandaş rahat bir nefes alacak. Hâlâ gündemi meşgul eden en önemli konulardan biri olan EYT yasasıyla ilgili son gelişmeler neler? EYT yasası ile birlikte kimler erken emekli olabilecek? EYT yasasından kimler faydalanabilir? İşte detaylar…

MHP’nin tarafından gelen açıklamalar ile 24 Haziran tarihinde yapılacak olan EYT yasası ile ilgili birçok vaatte bulunulmuş ancak iki defa mecliste masaya yatırılmış yasa AKP tarafına uyması ile reddetmesine neden olundu.

Şu an için EYT yasası ile ilgili bir gelişme duyulmasa da erken tarihlerde EYT yasası ile ilgili olumlu yönde adımlar atılacağı duyuruları kulisten gelmeye başlayacak. Erken seçim gibi bir durum söz konusu olursa EYT yasası ile ilgili beklentilerin de artması bekleniyor. Özellikle de 1999 yılı sonrası girişlilerin emekli olmak için hak elde edip edemeyecekleri merak konusu.

Emeklilikte yaşa takılanların mağdur olmasının sebebi olan yasa 1999’dan önce hükümetin IMF anlaşması sonrasında çıkmıştı. Vatandaşlar prim günleri ve sigortalı çalışma yıllarını tamamlasalar da yaş hadlerinden dolayı emekli olamamaktalar ve bu sayı gittikçe artmaya devam ediyor. 

Net bir şey söylenememekle birlikte söz konusu EYT yasası ile beraber gelecek gelişmelerde maalesef 1999 sonrası sigorta girişi yapılmış çalışanlar için durum pek de iç açıcı değil. Gelen yasa 1999 yılında çıkan yasayı iptal edecek olursa 1999 tarihinden daha önce sigorta girişleri yapılmış vatandaşlar emekli olabilecekler.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.