Emekliye 414 tl ek zam! SSK, Bağ-Kur Emekli sandığı emeklilerine müjde!

Emekliye 414 tl ek zam! SSK, Bağ-Kur Emekli sandığı emeklilerine müjde!

Emekli vatandaşlara her ay ödenen ek ödemelerin araştırması devam ederken, ek ödemelerin arttırılması gündemde. Ek ödemenin arttırılması için ise 2 farklı formül var. Formüllerden birinde AGİ’ye eşitlenirse 268 TL ile 456 TL aralığına çıkacak. Diğerinde ise maaşın yüzde 10’u olacak. Peki ek ödeme ile değişen maaş miktarının detayları neler?

Türkiye Cumhuriyeti emekli vatandaşları her ay maaşlarının yüzde 4 veya 5’i kadar ek ödeme alıyorlar. Ek ödemenin oranı ise emeklinin maaş miktarına göre değişiklik gösteriyor. Maaşı bin 554 TL 72 kuruşun altında olan emekliler yüzde 5 oranında ek ödeme alıyor. Maaşı bu miktarın üzerinde olan emekliler ise yüzde 4 oranında ek ödeme alıyorlar.

Ek Ödemeler Düşük!

Emekliler her ay yapılan ek ödemelerin yeterli olmadığı konusunda hemfikir. Vergi iadesinin yerine ek ödemenin düşük kaldığı sık sık gündeme getirilen konular arasında yer alıyor. Ek ödemelerin miktarının düşük olmasına yönelik ise 2 farklı formül bulunuyor: Çalışanlara ödenen Asgari Geçim İndirimi’nin (AGİ) eşitlenmesi ya da yüzde 10’a çıkarılması.

Çalışanlara her ay ödenen AGİ miktarı evlilik, eşin çalışıp çalışmaması, çocuk sayısı ve çocuk sahibi olup olmamaya bağlı olarak değişiyor. Ödenen miktar ise bu kriterler dahilinde 268,31 ile 456,13 TL arasında değişiklik gösteriyor.

690 TL'ye Varan Ek Ödeme

Eğer söz konusu ek ödemeler AGİ ile eşitlenirse, emekli vatandaşlar da her ay en az 268,31 TL ek ödeme alacaklar. En çok ise 456,13 TL ödeme yapılacak. Ek ödeme eğer yüzde 10’a çıkarılırsa emeklilerin alacağı ek ödeme en az ikiye katlanmış olacak. SSK ve Bağkur emeklilerinin ek ödeme tutarlarında 414,51 TL’ye varan bir artış yaşanmış olacak. 6 bin 908 TL 35 kuruş olan en yüksek emekli maaşı alan emekliye ise 690,84 TL ek ödeme verilecek.

İlginizi çekebilir...

SGK, SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı Emeklilerine 5700 TL'ye Varan Kazanç!

Editör

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum