Emekliye İntibak Zammı Yapılacak Mı Getirisi Ne Olacak? İntibak Düzenlemesi İle Neler Değişecek?

Emekliye İntibak Zammı Yapılacak Mı Getirisi Ne Olacak? İntibak Düzenlemesi İle Neler Değişecek?

Geride bıraktığımız haftalar da 2000 yılı öncesi emekli olanlar için intibak tertibi olmuş ve aldıkları maaş 300 TL kadar artmıştı. Ancak bu durum 2000 yılı ve sonrası emekli olanları kapsamıyor.

“Emekliye 2021 yılında intibak zammı yapılacak mı? sorusu bu günlerde vatandaşın zihnini meşgul ediyor. 2000 yılı öncesinde emekli olanlarda uygulanan intibak zammının 2000 yılı sonrasında emekli olanlar içinde uygulanması konusunda büyük bir beklenti var. Bu konuda Aile ve Sosyal Politiklar Bakanlığının bir çalışması olduğu biliniyor. Eğer ki bu talep karşılık bulursa 2000 öncesi emeklilere yapılan intibak zammı 2000 yılı ve sonrası emekli olan vatandaşları da kapsayacak. Türkiye Emekliler Derneği tarafından yapılan açıklamada ise öyle bir talebin gerçekleşmesi halinde beş milyon emeklinin yararlanabileceği ifade edildi.

İntibak Düzenlemesi Emekliye Neler Getirecek Faydaları Ne Olacak?

2000 yılı ve sonrasında emekli olan vatandaşlar için intibak düzenlemesine gidildiği takdirde birçok şey değişecek:

-Taban emekli aylığı asgari ücrete denklenirse emekliler her ay ek ödeme dahil olmak üzere 2 bin 324 lira maaş alacak.

-Sağlıkta ek ödemelerin kalkmasıyla; emekli maaşından herhangi sağlık kesintisi olmayacak.

-Ek ödeme oranı değiştirildiğinde, emekliler aylık net maaşının %8-10'u oranında para alacak. SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin gelirinde oran %8 iken 255, %10 iken 382 liraya varan artış olacak.

-2000 yılı ve sonrasında emekli olan vatandaşlara 355 liraya varan zam yapılacak.

5 Milyonun Üzerinde Emekli Yararlanabilecek?

Bu karar kesinleştiği takdirde, Türkiye Emekliler Derneği tarafından yapılan açıklamaya göre 5 milyon kişi yararlanabilecek. Geçtiğimiz günlerde SSK’lılar tarafından yapılan intibak talebine Anayasa mahkemesi meclisi adres olarak göstermişti. Bu talebin mecliste karşılık bulması halinde 2000 yılı sonrasında emekli olan vatandaşlarda intibak zammından faydalanabilecek. 2000 yılından sonra emekli olanlarda ilk intibaktaki gibi 50 ila 355 TL arası zam alabilecek. Böylelikle 2000 yılı ve ileriki dönemde emekli olan vatandaşların maaşları yeniden düzene girecek. Yaşanan bu gelişmelerle birlikte memur emeklileri yönelik intibak talebi de memur konfederasyonları tarafından gündeme getirilerek çözüme kavuşması istendi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.