Emekliye ve Memura 454 TL Ek Ödeme! Emekli ve Memur Ek Ödeme Almaya Hazırlanıyor! Ayrıntılar Geldi...

Emekliye ve Memura 454 TL Ek Ödeme! Emekli ve Memur Ek Ödeme Almaya Hazırlanıyor! Ayrıntılar Geldi...

Emekli ve memurlar ocak ödemeleri için sabırsızlıkla bekliyor. Sadece maaşlarda değil ödemelerinde de artış bekleyip aile yardımı da almaya hazırlanan emekli ve memurlar talepleri uygulanırsa, 2 çocuklu bir emekli ya da memura 454 lira gelir edinecek. Aile yardımı SSK, memur, emekli ve Bağ-Kur emeklileri için de isteniyor. Haberin detayları aşağıda.

Son dakika olarak gelen habere göre Ocak ayından itibaren memurların hem maaşları artacak hem de aile yardımları. Maaş gibi her ay tahsis edilen aile yardımına aynı maaş gibi yüzde 3 zam ve 2020’nin ikinci yarısının enflasyonunun yüzde 4’ü aşan kısmı kadar yardıma yansıyacak.

Peki Tam Olarak Ne Kadar Olacak?

5 aylık çıkan enflasyon 7.02 çıkmıştı. Memurların Ocak ayı ise 6,02 çıkarken Aralık ayının enflasyonuna göre bu oran artış veya düşüş gösterebilir. Eş yardımı şu an yüzde 6,02’lik oran baz alındığında 351,09 TL’den 372’22 TL’ye ailelere verilen çocuk desteği ise 0-6 yaş arası 77,23 TL’den 81,88 TL’ye, 6 yaş ve üstü için ise 38,62 TL’den 40,94 TL’ye çıkacak. Eşi herhangi bir işte çalışmayan ve 6 yaşından fazla 2 tane çocuğu olan memur ise 428 TL yerine 454 TL aile yardımı almaya başlayacak.

Memurlar olacak olan artışı merakla beklerken emekliler de bu ödemeden yararlanabilmek istiyor. Memur Konfederasyonları, bu talebin üzerinde çalışıp gündeme getirirken bu talep 2021’de gerçekleşecek toplu görüşmeler ve 2 kez bir araya gelecek olan Kamu Personeli Danışma Kurulu’nun toplantılarında gündeme getirilerek kesin bir karar çıkması bekleniyor.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum