Engelli Hibe Başvuruları Artık E-Devlet Üzerinden Yapılabilecek!

Engelli Hibe Başvuruları Artık E-Devlet Üzerinden Yapılabilecek!

Engelli hibe başvuruları, 11 Mart 2021 Perşembe gününden itibaren artık e-devlet sistemi üzerinden yapılabiliyor. Bu kapsamda da hibe desteğinden yararlanan engelli vatandaşlar, kendi işini kurabilecek. Aynı zamanda devlet tarafından da hibe desteği proje kapsamında 65 bin liraya kadar ödenek alabilecek.

Aile, Çalışma ve Sosyal hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, hibe desteği kapsamında açıklamalar da bulundu.

Hibe desteği kapsamında ki açıklamalarında ise, "65.000 Liraya kadar hibe desteği sağlıyoruz. Şimdiye kadar elden teslim edilen proje başvurularını, yeni dönemde e-devlet üzerinden alacağız.” diye belirtti. Sayın Bakanın bu açıklamalarına göre de iş kurmak isteyen engelli vatandaşların, hiçbir aksilik yaşamadan e-devlet üzerinden hibe desteği başvurularını yapabileceği aşikar.

“Engelli Vatandaşlarımızın Evden Çıkmadan Online Başvuru Yapmasını Sağlıyoruz”

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, açıklamalarına şöyle devam etti; “2014 yılından bu yana kendi işini kurmak isteyen engellileri desteklemeye devam ediyoruz. Bu kapsamda, elden veya posta yoluyla aldığımız Engelli Hibe Desteği başvurularını engelli vatandaşlarımızın evlerinden çıkmadan da başvuru yapabilecekleri e-devlet platformuna taşıyarak online başvuru yapmalarını sağlıyoruz. Bu sayede daha fazla engellimizin girişimciliğine destek olmak istiyoruz.” diye belirtti.

Söz konusu engelli hibe desteği başvuruları da 11 Mart 2021 de başladı. İş kurmak isteyen engelli vatandaşlar da hibe desteği için başvurularını e-devlet üzerinden kolaylıkla yapabilecek. Bununla beraber engelli vatandaşların sanal ortamda ki girişimcilik özellikleri de daha çok ön plana çıkacaktır.

Engelli Hibe Desteği Başvuruları Başladı!

Engelli hibe desteği başvuruları, 11 Mart Perşembe günü e-devlet üzerinden başladı. Bunun üzerine iş kurmak isteyen engelli vatandaşlar, hibe desteğine başvurmak için e-devlet sitesinin yolunu tuttu. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakan’da vatandaş odaklı hizmetler sunulduğuna değinirken, birçok açıklamayı da hibe desteği kapsamında yaptı. Engelli vatandaşların yüzünü güldürecek ve sevindirecek açıklamalarda bulunması, bütün engelli vatandaşlarını da oldukça mutlu etti. Özellikle Bakan Selçuk sözlerinde, “Hayaller engelsizdir diyoruz. Engelli vatandaşlarımızın yanında olmayı sürdüreceğiz.” diye belirtti.

 

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.