Erken Emeklilik Bekleyenlere Sonunda Güzel Haber Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Geldi! Detaylar Haberimizde…

Erken Emeklilik Bekleyenlere Sonunda Güzel Haber Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Geldi! Detaylar Haberimizde…

Uzun zamandır vatandaşın merakla beklediği haber sonunda geldi. Sigorta girişleri erken olan vatandaşların erken emeklilik hayalleri gerçek oluyor. Sigorta girişlerini öne çekerek erken emekli olmak mümkün.

Sigorta girişinin erken olası istenen diğer şartların azalmasına neden olabiliyor. 1991 yılında sigorta girişi sağlanmış vatandaşlar 5450 prim günüyle 47 yaşında emekli olabiliyorken 1992 yılında sigorta girişi sağlanmış vatandaşlar 5552 prim günü ödemesi ile 48 yaşında emekli olabilmekte. Görüldüğü üzere bu 1 yıllık fark oldukça büyük önem taşıyor. Ancak söz konusu sigorta başlangıç tarihini geriye çekerek erken emeklilik mümkün olabilecek.

Zaten hali hazırda bulunan askerlik borçlanması ve doğum borçlanması ile sigorta girişi öne çekilerek erken emeklilik fırsatı elde edilebilir. 

Askerlik Borçlanması Nedir?

Askere gitmemiş erkekler eğer askerlik görevlerini yaptıktan sonra sigorta girişini yapıp bir işe başlarlarsa sigorta giriş tarihini öne çekebilmesi mümkün olmakta. Askere gitmeden önce sigortalı olanlar tarihi maalesef geri çekememekteler fakat borçlanma yaparak prim gün ödemesini tamamlayıp hak sahibi olabiliyorlar.

Doğum Borçlanması Nedir?

Bir kadın doğumdan sonra ilk defa sigorta girişi yapılıyorsa ve daha önceden staj sigortası da bulunmuyorsa sigorta giriş tarihlerini erkene çekebilmesi mümkün oluyor.  Staj yapmış kadınlar ise doğum borçlanması ile işe giriş tarihlerini geriye çekebilmekteler.

Staj Sigortaları Geçersiz!

E-devlet sistemi üzerinde ilk işe giriş tarihi olarak değerlendirilmeyen staj dönemi çoğunlukla vatandaşın erken emekli olabileceğini düşünmesine neden olmaktadır ancak  mesleki deneyim kazanmak için geçirilen staj döneminde staj sigortalarını kullanmak isteseler de bu durum kabul edilmemekte.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.