EYT son dakika gelişmesi… Emeklilikle yaşa takılanlar için yasa geldi mi 2021

EYT son dakika gelişmesi… Emeklilikle yaşa takılanlar için yasa geldi mi 2021

Peki, EYT için son dakika gelişmeleri var mı? Devletten konuya ilişkin en son ne açıklama yapıldı? Merak ettiğiniz tüm bu soruların ayrıntılı yanıtları haberimizde sizlerle..!

EYT için yaşanan son dakika gelişmeleri büyük bir merakla takip edilip araştırmaya devam ediyor.  Emekli ol ak üzere yaşa takılan mağdur vatandaşların gözü devletten gelecek yeni bir düzenlemede demek yanlış olmayacaktır. Her gün milyonlarca vatandaş konuya ilişkin detayları araştırıyor. Prim ve günleri dolu olduğu halde çıkarılan yasadan ötürü yaşa takılıp emekli olamayan vatandaşlar bu mağduriyetin giderilmesini talep ediyor. Peki, EYT için son dakika gelişmeleri var mı? Devletten konuya ilişkin en son ne açıklama yapıldı? Merak ettiğiniz tüm bu soruların ayrıntılı yanıtları haberimizde sizlerle..!

EYT için son durum nedir 2021?

Ülkemizde milyonlarca vatandaş prim günlerini doldurdukları halde yaşa takıldıkları için emeklilik haklarından faydalanamıyor. Yıllarca çalışıp günleri doldurduktan sonra sırf yaş kriteri nedeniyle emekli olmayıp mağduriyet yaşayan tüm vatandaşlar hükümetten konuya ilişkin bir açıklamayı büyük bir heyecanla bekliyor. Konuya istinaden hükümetten eğer olumlu bir adım gelirse kadın emekli adayları 20 yıl erkek adaylar ise 25 yıl sigortalı olma şartıyla ve akabinde 5bin prim günü ile emekli olabilecek. EYT mağdurları için Finlandiya emeklilik sistemi gündemde olup konuşulsa da henüz resmi bir açıklama gelmedi.

Ömer Çelik EYT için açıklama yapmıştı…

Ak parti Basın Sözcüsü olan Ömer Çelik EYT mağdurlarının taleplerine istinaden ayrıntılı bir açıklama yapmıştı. Bu açıklamanın ardından bir daha resmi bir açıklama gelmediğini söylemek yanlış olmayacaktır. Çelik’in yaptığı son açıklamada şu ifadeler yer aldı

‘’ EYT sorununa karşı çok duyarlıyız. Nitekim bunun çözülmesi ülkeye bir maliyet doğuracaktır. Hesaplamalarımıza göre şuan bu maliyet altından kalkılabilecek bir maliyet değildir. Bazı partiler konuya istinaden konuşsalar da son sözü sayın cumhurbaşkanımız ifade etmiştir. Buna istinaden eğer çözülecek bir durum varsa çözeceğimizi belirtmek isteriz. Kamuoyuna tüm dürüstlüğümüzle duyuruyoruz.’’  Demişti.

Bu açıklamanın ardından bir daha resmi bir açıklama yapılmamış olsa da konunun dönem dönem meclis gündeminde olduğu konuşuluyor. EYT mağdurları ise gelecek yeni haberleri heyecanla beklemeye devam ediyor.

Editör

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.