EYT'lilere Muhteşem Haber Geldi! EYT'de Yeni Formül Çalışanları Çok Mutlu edecek!

EYT'lilere Muhteşem Haber Geldi! EYT'de Yeni Formül Çalışanları Çok Mutlu edecek!

Uzun süredir çalışma hayatında olan gününü tamamlayan fakat emekli olmak için yaş engeline takılan binlerce vatandaş dört gözle emekli olmak için EYT’den gelecek güzel haberi bekliyor. Bugüne kadar pek çok formül üzerine konuşulmuş fakat henüz konuyla alakalı bir sonuca varılamamıştı. Bugün açıklanan yeni formül emeklinin yüzünü güldürecek.

Uzun süredir çalışma hayatında olan gününü tamamlayan fakat emekli olmak için yaş engeline takılan binlerce vatandaş dört gözle emekli olmak için EYT’den gelecek güzel haberi bekliyor. Bugüne kadar pek çok formül üzerine konuşulmuş fakat henüz konuyla alakalı bir sonuca varılamamıştı. Bugün açıklanan yeni formül emeklinin yüzünü güldürecek. İşte ayrıntılar…

Erken Emekli Olma Formülü!

Hükümet EYT’ yi bekleyen binlerce vatandaş için harekete geçti. Bugüne kadar pek çok formül masaya yatırıldı. Son olarak ortaya çıkan yeni formül heyecanlandırdı.

Sözcü’nün haberine göre bekleme süresini 2-3 yıl düşürmeyi hedefleyen planda, prim gün sayısını tamamlayanlar ya da şu an için emekli olmak için 56 yaşını bekleyenlere 2-3 senelik bir avantaj sağlanacak.

EYT için emekliliğin 5 yıl öne çekilmesinin yaklaşık 6 000 000 kişinin bir anda emekli olması manasına geleceğine dikkati çeken yetkililer, bütçenin bu yükü kaldıramayacağını kaydediyor.

EYT sorununu çözmek için kurulmuş olan masada prim gün sayısını doldurup, emekli olmak için 2 yılı kalanların emekli edilip maaşlarının ödenmesi formülü de masanın gündemi arasında bulunuyor. Ancak henüz EYT konusunda netlik sağlanmadı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.