İhtiyaç Sahiplerine Devletten 700 TL'lik Gıda Yardımı!

İhtiyaç Sahiplerine Devletten 700 TL'lik Gıda Yardımı!

Gıda fiyatlarının giderek zamlandığı kış aylarına doğru devletten vatandaşlara gıda yardımı yapılmaya başlandı. Belediyeler, bakanlıklar ve kaymakamlar tarafından yapılan yardımlarla birlikte vatandaşların 700 TL'ye kadar gıda yardımı almasına olanak sağlanıyor. Bakanlıklar ihtiyaç sahiplerine doğrudan olarak verilen 700 TL'lik gıda yardımı ile vatandaşları unutmadı.

İhtiyaç sahiplerinin sayısı ekonomik koşullar ele alındığında her geçen gün artıyor. Gıda fiyatlarının da kış öncesi artış gösterdiği marketlerde alım gücü gittikçe düşüyor. İhtiyaç sahibi vatandaşlar ise gıda yardımı konusunu araştırmaya başladı. Devlet tarafından ihtiyaç sahibi olduğu tespit edilen vatandaşlara 700 TL'ye kadar gıda yardımı sağlanıyor. 

Maddi olarak hayata devam etme konusunda sıkıntı yaşatan vatandaşları yakından ilgilendiren gelişmeyle devlet 700 TL tutarında koli yardımı yapıyor. Her geçen gün daha fazla kişiye ulaşan bakanlıklar gerekli koşulları sağlayan vatandaşlara gıda yardımı yapma devam ediyor.

700-tl-gida-yardimi.jpg

Gıda Yardımı Nasıl Alınır?

Belediyelerin gıda yardımlarından yararlanmak isteyen vatandaşların belirli belgeleri kurumlara ibraz etmesi gerekiyor. Belediye binalarına yapılacak olan müracaatlarda nüfus cüzdanı fotokopisi, dilekçe ve muhtaçlık belgesini ilgili yetkililere teslim edilmesi ilk şartlar arasında yer alıyor. Muhtaçlık belgesi olmayan vatandaşlar muhtarlığa başvurarak bu belgeyi uygun olması halinde alabilir. 

Belediyelere göre değişen belgeler genel olarak bu tür resmi belgelerden oluşmaktadır. Maddi durumu yetersiz olan tüm vatandaşların başvurabileceği gıda yardımında herhangi bir kota sınırı da bulunmamaktadır. 700 TL'ye kadar yapılan erzak yardımlarıyla her ay gıda yardımı alınması mümkündür. 

Herhangi bir süresi bulunmayan yardımın ihtiyaç sahiplerine sürekli olarak verildiği belirtiliyor. Nakit yerine 700 TL değerinde gıda yardımı yapılan destekte genellikle ihtiyaca yönelik besinler verilmektedir. Un, pirinç, mercimek, yağ ve çorba gibi çeşitli ürünlerin bulunduğu gıda kolilerinin değeri yaklaşık olarak 700 TL olarak belirtiliyor. 

Belediyelerin İhtiyaç Sahiplerine Destekleri

Belediyeler tarafından yapılan destekler erzak yardımıyla da sınırlı değildir. Bazı belediyelerin aktif olarak yürüttüğü destek çalışmasına göre belediye yardım parası da verilmektedir. Köy ve beldelerde sıklıkla verilen odun ve kömür yardımı da köylülerin sıklıkla aldığı yardımlar arasında bulunuyor. Her ay veya kış döneminde yetecek kadar odun ve kömür dağıtımı yapan belediyeler ihtiyaç sahiplerinin yardımına koşuyor.

Muhtaç asker ailesi yardımı adı altında asker ailelerine yardım sağlayan belediyeler belli düzeyde nakit para yardımı yapıyor. Yaşlıları da unutmayan ilçe belediyeleri yaşlı bakım hizmetleriyle yaşlıların en iyi şekilde hizmet almasını sağlamaktadır. 

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.