Kadınlara müjde geliyor! Emekli olabilmek için tek şart evli olmak

Kadınlara müjde geliyor! Emekli olabilmek için tek şart evli olmak

Evlenenlere müjde! Onlar için emekliliğin tek şartı evlilik! Sigorta şartı aranmıyor..! Özellikle ev kadınları evde hizmet verdikleri halde sigortaları olmadığı için emekli olamıyor. Çalışan kadınlar için bu noktada büyük bir adım atıldı. 2008 yılından sonra işe başlayan kadın çalışanlar için emeklilik şartları esnetildi! Merak edilen tüm detaylar haberimizde!

Herkesin temel hedefi uzunca bir çalışma hayatından sonra emekli olup rahat bir yaşam sürmek oluyor. Çalışa hayatında yıpranan, uzun yıllar farklı sektörlerde hizmet veren vatandaşlar sigortalarının ve yaşlarının dolması halinde eğer ekstra bir sorun yoksa emekli oluyor. Ancak kadınların geneli için aynı durum söz konusu olmayabiliyor. Özellikle ev kadınları evde hizmet verdikleri halde sigortaları olmadığı için emekli olamıyor. Çalışan kadınlar için bu noktada büyük bir adım atıldı. 2008 yılından sonra işe başlayan kadın çalışanlar için emeklilik şartları esnetildi! Merak edilen tüm detaylar haberimizde!

2008 yılında işe giren kadınlar erken emekli olabilecek!

Kadınların iş hayatına atılmasıyla beraber emeklilikleri için gündem oluşmaya başladı. Hem evde hem de farklı sektörlerde hizmet veren kadınlar için pozitif ayrımcılık kapsamında emeklilik haklarının daha da genişletilmesi talep ediliyordu. Buna yönelik yapılan çalışmalardan sonra 2008 yılından sonra işe girmiş olan kadın çalışanlar için emeklilik şartı kapsamında 7200 prim günü ve 20 yıllık çalışma geçmişi yeterli sayılacak. Yani bu şartları yerine getiren kadın çalışanların tümü erkenden emekli olma hakkı kazanacak.

Çalışmayan kadınlar da bu yasayla emekli olacak!

Çalışan kadınlara yönelik böyle bir yasa getirilse de çalışmayan kadınların da emekli olabilmesi için adımlar talep ediliyordu. Buna yönelik de yeni bir yasa tasarısı gündeme geldi. Çalışma hayatına farklı nedenlerden ötürü dâhil olamayan kadınlar için yeni yasa tasarısı kapsamında neler görüşüldüğü merak konusu oldu. Bir süre çalışan fakat daha sonra çalışma imkânı bulamayıp, sigorta süresini dolduramadığı için emekli olamayan sayısız kadın vatandaş bulunuyor. Bu noktada sunulan son dakika bilgilerine göre ilgili kadın vatandaşların da emekli olabilmesi için yen prosedürlerin hayata geçirilmesi hedefiyle meclise yasa tasarısı sunuldu.

Eğer bu yeni tasarı meclisten onay alırsa şu şartları taşıyan her kadı emekli olabilecek;

  • 25 yıldır evli olmak
  • 50 yaşını tamamen doldurmuş olmak
  • Daha önce hiçbir malullük ve yaşlı aylığı almamış olmak
  • Geliri olmayan sadece ev hanımı olan

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum