Kredi kartı borcu, sağlık, gıda ve ısınma için emeklilere müjdeli haber geldi!

Kredi kartı borcu, sağlık, gıda ve ısınma için emeklilere müjdeli haber geldi!

Emekliler için müjdeli haber geldi! Gıda, ısınma, sağlık ve kredi kartı borçları için destek… Korona virüsü salgınından en çok etkilenen kesim emekliler oldu. Ekonomik sorunlar altında ezilen emekliler hayatlarını idame ettirmekte güçlük çekti. TÜED, yetkililere seslenerek gıda, ısınma ve kredi kartı borçları için destek talep etti. Emeklilere özel destek paketi hazırlanacak mı?

Emeklilere özel destek paketi!

Korona virüsü salgınından en çok etkilenen kesim emekliler oldu. Ekonomik sorunlar altında ezilen emekliler hayatlarını idame ettirmekte güçlük çekti. TÜED, yetkililere seslenerek gıda, ısınma ve kredi kartı borçları için destek talep etti. Emeklilere özel destek paketi hazırlanacak mı?

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) tarafından emekli vatandaşların yaşadığı sıkıntılara dikkat çekildi. Esnaf ve çiftçiler hazırlanan ekonomi paketlerine dikkat çekilen açıklamada emekliler için talepler sıralandı. Özellikle kış aylarının gelmesiyle birlikte barınma ve ısınma problemleri yaşayan vatandaşların sosyal yardım alması talebi dikkat çekti. Emeklilerin tek geçim kaynaklarının maaşları olduğu belirtildi. Yükselen enflasyon oranları nedeniyle emekli maaşının yetersiz kaldığı vurgulanan açıklamada, emeklilerin tek bir maaşla geçinemedikleri ifade edildi.

‘’Emekli maaşı asgari ücret seviyesine yükselsin’’

TÜED Başkanı Kazım Ergün ve yönetim kurulu üyeleri tarafından Ankara’da gerçekleştirilen toplantıda önemli kararlar alındı. Milyonlarca emeklinin haklarını savunmak için bir araya geldiklerini ifade eden Başkan Kazım Ergün, ‘’En düşük emekli maaşının asgari ücret seviyesine yükselmesi gerekmektedir. Emekli maaşlarına zam yapılması artık zorunluluk haline gelmiştir. Emekliler çok zor şartlar altında hayat mücadelesi veriyor. Emeklilik hayatlarında dahi çalışmak zorunda kalan binlerce insan bulunuyor. Covid-19 salgını hem sağlık hem de ekonomik olarak emeklilerin belini büktü. Maaş zammına ek olarak gıda ve ısınma desteği sağlanmalıdır. Emekliler, kredi kartı borçlarını ödeyemedikleri için haciz işlemleriyle uğraşıyor. Devletin yeni bir düzenleme yaparak emeklilere özel paket hazırlaması zorunlu hale gelmiştir’’ diye konuştu.

İntibak sorunu ve karma sistemde düzenleme

Emeklilerin karma sistem nedeniyle mağduriyet yaşadığına dikkat çeken Başkan Kazım Ergün, ‘’Refah payının artılması gerekmektedir. En geç 2022 yılı içerisinde intibak sorununun çözüme kavuşturulması gerekiyor. Karma sistem nedeniyle emekli maaşları arasında uçurum meydana geldi. Bu durum emekliler arasında eşitsizliğe ve mağduriyete sebebiyet veriyor. Herkes emeklilik hayatında rahat bir yaşam talebinde bulunmaktadır. Lakin, ekonomideki son durum nedeniyle emeklilerin hayatı rahatlıktan uzaklaşmıştır’’ dedi.

5510 sayılı kanunun 55. maddesinin yeniden düzenlenmesi gerektiğini vurgulayan TÜED, emekli maaşlarında refah payının eklenmesi gerektiğini belirtti. Ayrıca, KDV ve ÖTV oranlarının dikkate alınması ile birlikte yüzde 8 ila 10 arasında zam yapılması da istendi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum