Milyonlarca Emekli Bu Haberi Bekliyor! 2021 Yılında SSK Bağ-Kur Emekli Maaşlarına Ne Kadar Zam Gelecek? Ocak Ayı Emekli Maaşları Ne Kadar Olacak?

Milyonlarca Emekli Bu Haberi Bekliyor! 2021 Yılında SSK Bağ-Kur Emekli Maaşlarına Ne Kadar Zam Gelecek? Ocak Ayı Emekli Maaşları Ne Kadar Olacak?

2021 yılı için en çok merak edilen konulardan biri de maaşlara yapılacak zamlarla ilgili. Enflasyon oranlarına göre yapılacak zam için milyonlarca emekli vatandaş merakla yapılacak açıklamaları bekliyor. 2021 yılında yapılacak zam için alınan kararların yanında ocak ve temmuz ayı enflasyon farkları da eklenecek. 2021 emekli maaşları ne kadar olacak? İşte yapılan hesaplamalara göre zamlı maaşlar…

Emekli maaşlarına her yıl iki kere zam uygulanıyor. Ocak ve temmuz aylarında uygulanan zamlar, yeni yıl için de oldukça merak ediliyor. Milyonlarca emekli vatandaş, 2021 yılı için ne kadar maaş alacağını hesaplamaya çalışıyor. Yeni Ekonomi Programı (YEP) kapsamında açıklanan rakamlar doğrultusunda emeklilerin yeni yılın ilk 6 ayı için geçerli olacak zamlarının ne kadar olacağı tahmin edilebiliyor. 

Zamlı Emekli Maaşları Belli Oldu mu?

Hakem kurulu kararına göre 2021 yılının Ocak ayında SSK, Bağ-kur ve memur emeklilerine yapılacak maaş zammının yüzde 3 olması bekleniyor. Bu oran temmuz ayında yapılacak olan zam için ise yüzde 4 oranında hesaplanıyor. Ancak enflasyon oranlarına göre oluşan farklar da maaş zamlarına yansıtılacak. Ocak ayındaki enflasyon farkı yüzde 2 olduğunda hakem kurulu tarafından verilen yüzde 3 zam ile toplamda yüzde 5 oranında zam yapılmış olacak. 

En Düşük Maaş 2 bin 890 TL

Enflasyon verilerine göre tahmini olarak hesaplanan emekli maaşları için en düşük ve en yüksek maaşlar da belli oldu. Bu durumda 2021 yılı ocak ayı için hesaplanan yüzde 3’lük zam için memurların zamlı maaşları en düşük 3 bin 830 TL olacak. Memur emeklilerinde ise maaşlar 2 bin 800 TL’den 2 bin 890 TL’ye çıkacak. Yüzde 3 zammın üzerine enflasyon farkı da eklenerek oluşturulan yüzde 5 zam oranına göre hesaplandığında ise en düşük memur maaşı 3 bin 900 TL olurken, emekliler için 2 bin 950 olacak.

2021 Ocak Ayı Emekli Maaşları İçin Yüzde Kaç Zam Yapılacak?

Yeni Ekonomi Paketi kapsamında açıklanan verilere göre, 2020 yılı enflasyon oranı yüzde 10.5 ile son bulacak. Memur ve memur emeklileri için hesaplanan yüzde 3 oranındaki maaş zammına ek olarak yüzden 0.5 oranında enflasyon farkı olacak. Memurların yanı sıra işçi, çiftçi ve esnaf emeklileri ise hesaplanan oranlara göre yüzde 4.5 zam ile geçinecek. 

Veriler doğrultusunda yapılan tahmini hesaplamalara göre SSK ve Bağ-kur emeklilerinin de maaş zamları belli oluyor. Ocak ayı için yapılacak zam oranı sonucunda SSK ve Bağ-kur emeklilerinin maaşlarına 285,16 TL zam geleceği düşünülüyor. Bu duruma göre en yüksek emekli maaşı 6 bin 662 TL olarak hesaplandı.

Emekli Maaşları Asgari Ücretle Denk Olsun Talebi

Korona virüs salgını sürecinde emekli maaşlarına yapılan düzenlemeyle birlikte en düşük emekli maaşı 1000 TL’den 1500 TL’ye yükseltildi. Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) tarafından yapılan talebe göre, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaşlarının en düşük asgari ücret oranında güncellenmesi isteniyor. Ayrıca talep kapsamında dul ve yetim maaşları da yer alıyor. Bu durumda taleplerine olumlu yanıt gelirse, en düşük emekli maaşı 2 bin 324 TL olacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.