Milyonlarca Emekliye Her Yıl Ödenen Bayram İkramiyesi Bu Yıl Mayıs Ayında Hesaplarda Olacak

Milyonlarca Emekliye Her Yıl Ödenen Bayram İkramiyesi Bu Yıl Mayıs Ayında Hesaplarda Olacak

Milyonlarca emekli gözünü Ramazan Bayramı ikramiyesine çevirdi! Her yıl bayramlarda verilen bu ikramiyeler emeklinin yüzünü güldürmeye devam ediyor. Yapılan 1.000 TL’lik ödemelere ise ‘6 ayda bir enflasyon zammı yapılması’ teklif edildi. Söz konusu teklif kabul edilirse emeklilere bayram ikramiyesi 1.083 TL yapılacak. Peki emekliler bayram ikramiyesini ne zaman alacak?

6 Ayda Bir Enflasyon Zammı Yapılması Teklif Edildi

Milyonlarca emekli Ramazan Bayramı için verilecek olan ikramiyeyi bekliyor. Söz konusu verilen bayram ikramiyelerine ise enflasyon zammı yapılması gündemde yer alıyor. Emeklilere yapılacak olan 1.000 TL ikramiye ödemesine 6 ayda bir enflasyon zammı yapılması teklif edildi. Eğer teklif kabul edilirse, emekliler bayram ikramiyelerini 1.083 TL olarak alacaklar.

fr6fktor1eopmnday5tegw.jpg

Bayram İkramiyeleri Ne Zaman Dağıtılacak?

Söz konusu teklifin yanı sıra emekliler bayram ikramiyelerinin ne zaman verileceğini de merak ediyorlar. Ramazan Bayramı ikramiyesi için belirlenen kritik tarihler ise 10-12 Mayıs. 2018 yılından beri emeklilerin ek gelir kaynağı olan bayram ikramiyeleri, geçtiğimiz yıllarda 1.000 TL olarak yatırılıyordu. Bu yıl yine ikramiyeler beklenirken tutarda artış talepleri de gündemde yer aldı. Türkiye Emekliler Derneği ise, “Nasıl maaşlara 6 ayda bir enflasyon oranında zam yapılıyorsa, ikramiyelere de bu zam yansıtılmalı” değerlendirmesinde bulundu.

İkramiye Artışından Kimler Faydalanabilecek?

İkramiyelerin artışına yönelik talep gerçekleşirse, ikramiyeler Ocak ve Temmuz aylarında bir önceki 6 aylık enflasyon oranında artacak. Geçtiğimiz Ocak ayında bir önceki 6 aylık enflasyon yüzde 8.36 olarak gerçekleşmişti. Bu hesaba göre de ikramiyelerdeki artış 83,60 TL olacak. Böylelikle 1.000 TL olan ikramiye 1.083,60 TL olarak verilecek.

616x321-sahte-para-operasyonu-gozaltilar-var-1604759382610.jpg

Bahsi geçen emekli ikramiyelerinden sadece emekliler değil dullar da faydalanabilecekler. Ramazan Bayramı 2021 yılında 13-15 Mayıs tarihlerinde gerçekleşecek. Emekli ikramiyeleri de bayramın başlangıcından birkaç gün önce dağıtılacak. Eğer erken ödenme kararı alınmazsa önceki yıllarda da olduğu gibi 10-12 Mayıs tarihlerinde ikramiyeler dağıtılacak. Kurban Bayramı’nda da dağıtılacak olan ikramiyelerin de 12-19 Temmuz tarihlerinde hesaplara yatması bekleniyor. Tam tarih ise Çalışma Bakanlığı tarafından tekrar duyurulacak.

İlginizi çekebilir...

15 Dakikada Tam 10.000 TL Nakit Para! Elinizi Çabuk Tutun...

Editör

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.