Milyonlarca Kişinin Beklediği Müjdeli Haber Resmi Gazete’de Yayımlandı! Emeklilik Yaşı Düşürüldü! İşte Tüm Detaylar...

Milyonlarca Kişinin Beklediği Müjdeli Haber Resmi Gazete’de Yayımlandı! Emeklilik Yaşı Düşürüldü! İşte Tüm Detaylar...

Resmi Gazete’de yayımlanmış duyurulara göre SGK bağlamında sigortalı çalışan bireyler, Sosyal güvenlik sisteminden gelen bilgilere göre borçlanma yöntemi sayesinde veya yaş hadlerinden yapabilecekleri indirimlerle erken emeklilik haklarına sahip olabilecekler.

Vatandaşlar uzun süredir çalışma hayatlarının ne zaman sonlanacağını ve ne zaman emekliye ayrılabileceklerini araştırıyorlardı ve müjdeli haber sonunda geldi.

Prim borcu olan vatandaşların eksik primlerini borçlanma ile kapatabilirken, borcu bulunmayan vatandaşlar ise yaş hadlerinden indirim alabilecekler ve bu sayede 49-51 yaş aralığında erkenden emekli olunma şansı yakalanabilecek. Peki hangi iş grupları, hangi şartlarla emekli olabiliyor? İşte detaylar…

Hangi Mesleklere Erken Emeklilik Fırsatları Sunulacak?,

  • Su altında çalışanlar,
  • Emniyet ve MİT mensubu,
  • İtfaiyeci,
  • Gazeteci,
  • Madenci,
  • Demir-Çelik İşçileri
  • TSK görevlileri çalıştıkları mesleklerin yıpratma oranlarına göre 60 ila 180 gün arasında erkenden emekli olabilecekler. Yıpranma payları ile indirim hadlerinden yararlanabilecekler.

Vatandaşların prim borçları var ise yıpranma payı sayesinde bu borçları ödeyebilecekler. Prim borcunu tamamlayan veya bulunmayan vatandaşlar ise üç yıla kadar yaş hadlerinden indirim talep edebilmektedir.

Staj Sigortası İle Erken Emeklilik Mümkün Olabilir mi?

Bilindiği gibi staj sigortası erken emeklilik sağlayamadığı gibi vatandaşların da aklını karıştırıyordu. Ancak artık bu durum eskisi gibi olmayacak. Staj sigortası sayesinde vatandaşlar artık 1 veya 2 yıl aralığında erken emekli olabilme haklarına sahip olacaklar.

Doğum ve Askerlik Borçlanması ile Erken Emeklilik…

Doğum borçlanması sayesinde kadınlar en az 3 çocuk ile borçlanma yapabilmektedir. Her çocuk için 2’şer yıl erken emeklilik hakkı elde edebilen annelerin doğum öncesinde sigortalı bir işte çalışıyor olmaları gerekir. Doğum sonrasında ise işlerine dönmeleri daha erken emekli olmalarına fırsat tanıyacaktır.

Askerlik borçlanması ile de erkekler 1 veya 2 yıl daha erken emekli olabilecekler. Erkeklerde bu durumda askere gittiklerinde, görevleri süresince işyerlerinden prim ödenmemesi şartı aranmaktadır. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum