PTT'den Çalışan Çalışmayan Herkese 995 - 1800 TL Arasında Nakit Yardımı

PTT'den Çalışan Çalışmayan Herkese 995 - 1800 TL Arasında Nakit Yardımı

PTT, çeşitli alanlarda vatandaşlara destek vermeye devam ediyor. Her ay milyonlarca vatandaşa nakit yardım sağlayan PTT, çalışan çalışmayan birçok vatandaşın yardımına koşuyor. Çeşitli tutarlarda destek sağlayan PTT'nin şartları taşıyan her vatandaşa nakit yardımı yaptığı belirtilmektedir.

PTT her ay düzenli olarak vatandaşlara nakdi yardım yapmaya devam ediyor. Milyonlarca kişinin haberinin bile olmadığı bu yardımlar ekonomik şartlar altında vatandaşların nefes almasını sağlıyor. 995 TL'den başlayan PTT yardımları çeşitli gider kalemlerinde kullanılabilecek olup 1.800 TL'ye kadar yükselmektedir.

 Belirli koşulları taşıyan tüm vatandaşlara destek sağlayan PTT gencinden yaşlısına, çalışanından işsizine kadar her statüdeki insanlara yardımcı olmayı sağlıyor. Genellikle nakit yardımı ve desteği sağlayan PTT'nin her ay daha fazla vatandaşa destek sağladığı belirtilmektedir.

ptt-destegi.jpg

PTT'nin Çeyiz Yardımı

PTT'den yeni evlenen çiftlere masraflarını karşılaması konusunda bir destek yapılmaktadır. Günümüzde binlerce çiftin başvurduğu çeyiz yardımı çiftlerin düğün için yapacağı masraflara ve eşya alımlarına yardımcı oluyor. Nakit bulmakta zorlanan veya sıkıntı yaşayan çiftlere tek seferlik çeyiz yardımı yapılmaktadır.

Çeyiz yardımı alabilmek için belirli şartlara sahip olunması gerekiyor. Yeni evlenecek çiftlerin bankada açtığı çeyiz hesaplarında 3 ile 5 yıl arasında bir birikim yapılması ilk şart olarak biliniyor. 27 yaşından önce ilk evliliklerini yapan çiftlerin sahip olabileceği çeyiz yardımı sayesinde 5 yıllık bir birikime karşılık PTT'den birikimlerinin %25'i kadar çeyiz yardımı gerçekleştiriliyor. 

Çeyiz yardımı almak isteyen çiftlerin alabileceği en yüksek tutar 12.037 TL olarak belirtiliyor. Yani çeyiz hesabında 5 yıl içerisinde 48.148 lira birikim yapan çiftlerin en yüksek destek tutarını alabilmesi mümkün olmaktadır. 

PTT'den Vatandaşlara Destek

PTT'nin vatandaşlara destekleri birçok alanda can suyu olmaya devam ediyor. Çeşitli tutarlarda değişen destekleriyle vatandaşların yüzünü güldüren PTT şartları taşıyan herkese destek sağlamaktadır.

Evde bakım maaşı almak isteyen vatandaşlar evde bakıma muhtaç veya engelli yakınına bakıyorsa 1.798 TL destek alma hakkına sahip olmaktadır.

PTT'den engelli maaşı almak isteyenler ise %40 - %69 aralığında bir engelli oranına sahipse aylık 662 TL, %69'dan fazla engelli raporu bulunanlar ise 992 TL destek alabilecek.

65 yaş üzeri yaşlılar için verilen yaşlılık aylığı almak isteyen vatandaşlar ise aylık olarak 828 TL  destek alabiliyor. 

Onlarca farklı destek yardımı sağlayan PTT'nin emzirme yardımı, yolluk yardımı, işsizlik ödeneği gibi çeşitli alanlarda vatandaşlara sağladığı destekler günümüzde de devam etmektedir. 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum