SGK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı Emeklilerine Tarihi Rekor Zam Geliyor...

SGK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı Emeklilerine Tarihi Rekor Zam Geliyor...

2022'ye girmemize 1 ay kala şimdiden yeni yılda emekli maaşlarına ve yapılacak zamlar konuşulmaya başlandı. Ankara kulislerden gelen duyumlara göre emekli maaşlarında sürpriz zamlar yapılacak. Yapılacak zamların 1000 ile 2000 tl arası olacağı konuşuluyor.

2022 senesinde emekli maaşlarına  rekor zamlar bekleniyor. 2021 yılında memurlara ağırlıkta iyileştirmeler yapılmıştı. Emekliler ise yapılan zamdan memnun kalmamıştı. Milyonlarca asgari ücretli SSK, SGK ve Bağ-Kur emeklisi maaşlarına yapılacak zammı merak içerisinde bekliyorlar. Ocak ayında yapılacak zamlar için maddi olarak sıkıntı yaşamakta olan emekliler ve için sevindirici boyutta olacağı konuşuluyor.

Emekliler sabırsızlıkla 2022 Ocak ayında yapılacak zammı bekliyor. 2021 Temmuz ayında maaşlara yapılan zamlar yüksek enflasyon karşısında eriyen emekliler 2022 yılının başında maaşlarına yapılacak iyileştirme ve zamların ne kadar olacağını merak ediyorlar.

BİN İLE 2 BİN ARASINDA ZAM BEKLENİYOR

2021 temmuz ayında emeklilere 8.45 oranında zam yapılmıştı. Yapılan bu maaş zammı kısa süreli bir rahatlatma sağlamış olsa da çarşı, pazar marketlerde yaşanan enflasyon ve pahalılık alınan zamları eritti.

Ankara kulislerden gelen duyumlara göre emekli maaşlarında sürpriz zamlar yapılacak. Yapılacak zamların 1000 Lira ile 2000 Lira arasında olacağı konuşuluyor.

EMEKLİLER YÜKSEK ZAM BEKLİYOR

TÜED (Türkiye Emekliler Derneği), en düşük bir emekli maaşının asgari ücret kadar olmasını talep etti. En düşük emekli maaşını 1500 TL olarak değerlendirir ve asgari ücreti de 3000 TL kabul edersek emekli aylığına 1.500 TL dolayında bir artış gelmesi beklenir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum