SGK' dan yeni duyuru! Emeklilikte yaş ve prim şartı değişti! 6 Yıl erken emeklilik müjdesi geldi

SGK' dan yeni duyuru! Emeklilikte yaş ve prim şartı değişti! 6 Yıl erken emeklilik müjdesi geldi

Bilindiği üzere, milyonlarca vatandaş erken emeklilik için müjdeli bir haber bekliyor. Beklenen haber, SGK tarafından verildi. Özellikle çocuk sahibi olan kişileri ilgilendiren bu haber, SGK emeklilik için, yaş ve prim şartının düştüğü yönünde bildirildi.

Alınan habere göre, sigortalı olarak çalışan ve çalışma hayatına devam eden kadınlar  için büyük bir avantaj sağlandı. Doğum borçlanması haberi, büyük sevinç yarattı. SGK yapmış olduğu prim ödemeleri ile doğum borçlanması konusunda pek çok avantaj sunuyor. Bu sunulan avantajlar sayesinde de her yıl birçok kadın, erken emekli olabilme fırsatını el de edebilecek. Sigortalı olarak çalışmaya devam edecek olan kadınlar için bu şekilde avantajların sağlaması, hayatı kolaylaştırma yolunda büyük ilerleme sağlayacak.

6 Sene Erken Emekli Olma Fırsatı

Eğer bir kadın çalışma hayatına sigortalı bir şekilde devam ederse ve sağlıklı bir doğum yaparsa, borçlanma fırsatından yararlanabilecek. Öncelikle çocukların sağ olması şartı bulunur. En çok 3 çocuk için bu fırsatlardan yararlanma imkanı sunulur. Her çocuk için iki sene fırsat tanınır ve doğum yapan kadınlar da bundan dolayı 6 sene erken emekli olabilme şansına sahip olabilir.

Başvurular Nereye Yapılır?

5519 sayılı kanun hizmetine göre çalışan kişiler, bağımsız olarak çalışan sigortalı kişiler, 2925 kanununa tabi olan sigortalılar, 1479 ve 2926 kanununa göre çalışan sigortalılar son olarak çalıştığı yerin sosyal güvenlik il ve merkezine başvuru yapacak. Ayrıca kamu personeli olan kişiler de Sıhhiye Ankara adresine borçlanma talebinde bulunabilir. Bunun için bir talep dilekçesi hazırlamak gerekir. Böylelikle doğum borçlanması fırsatından yararlanabilecekler. Doğum borçlanması için talepte bulunan kişinin çalışmakta olduğu yerden herhangi bir belge ya da teyit istenmeyecek. Kurum hizmet kayıtlarına göre, tespit yapılıp, işlem tamamlanacak.

Borçlanma Süresi Nedir?

Doğum yapmış olan sigortalı kadın, doğumdan 2 ay sonra ya da ikiz gebelik varsa 10 hafta kadar, doğuma 3 hafta kalana kadar çalışması ile doğum sonrası dinlenme süresine ek olarak toplamda iki sene borçlanma süresi hakkı tanınır. En fazla 6 seneye kadar çıkabilir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum