SGK, KPSS atama tercihlerinde binlerce mülakatsız memur personel alımı yapacak..! İşte personel alım başvuru tarihleri

SGK, KPSS atama tercihlerinde binlerce mülakatsız memur personel alımı yapacak..! İşte personel alım başvuru tarihleri

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) yeni memur alımı için ilan yayımladı. En son açtığı ilanın üzerinden 4 ay geçen SGK personel alımı için mülakat uygulamayacağını da açıkladı. Peki SGK mülakatsız memur alımı şartları neler, başvurular nerede yapılıyor ve ne zaman açılıyor?

Sosyal Güvenlik Kurumu mülakatsız memur alacağını duyurdu. En son memur alımında 1400 personel alan SGK’nın şimdi ise 1000 personel alımı yapacağı bekleniyor. SGK 2020/2 tercih kılavuzu ile mülakatsız memur alımı yapacak. İşte SGK personel alımı şartları ve geriye kalan tüm detaylar.

Bu Dönem SGK’dan 1000 Memur Alımı Bekleniyor

Geçtiğimiz kılavuza göre 1400 memur alımı yapan SGK, bu dönem mülakatsız en az 1000 memur alacak. Alınacak personeller ön lisans ve lisans mezunu adaylar arasından yapılacak. Ön lisans mezunlarından düz memur alımı yapılacak. Yüksek lisans mezunları içinde ise düz memur ve avukat alımı yapılacak. KPSS 2020/2 SGK mülakatsız memur alımı için beklentiler bu şekildedir.

SGK Memur Alımı Başvuru Şartları

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) mülakatsız memur alımı için adaylarda şu nitelikleri arıyor:

  • T.C. vatandaşı olmak,
  • 18 yaşını tamamlamış olmak,
  • Kamu haklarından mahrum olmamak,
  • Herhangi bir suç hükmü bulunmaması,
  • 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48. maddesinin 6. fıkrasında bulunan askerlik şartını taşımak,
  • Görevini yerine getirmesine engel olabilecek ciddi sağlık probleminin olmaması.

Memur Alımında KPSS Şartı

Başvuracak adayların ÖSYM tarafından gerçekleştirilen KPSS sınavından ön lisans için KPSSP93, lisans mezunlarından KPSSP3 puan türlerinden puan alması yeterli olacaktır.

Sosyal Güvenlik Kurumu Personel Alımı Nitelik Kodlarına Göre Alımlar

Lisans mezunu başvuranlar arasından; 4429, 4421, 4419, 4463, 4453, 7005, 73061, 4459, 4169, 7205 lisans kodlarına sahip olması gerekmektedir.

Ön lisans mezunlarının ise 3004 lisans koduna sahip olmaları yeterli olacaktır.

KPSS 2020/2 Tercihleri Ne Zaman Başlayacak?

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) mülakatsız memur alımı yapacağı KPSS 2020/2 merkezi atama ile tercihler 30 Aralık 2020 – 7 Ocak 2021 tarihleri arasında yapılacaktır. Tüm adaylar başvurularını ÖSYM üzerinden gerçekleştirebilecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.