SGK o paraları geri ödüyor! E-Devlet veya PTT şubelerinden hemen kontrol edin..!

SGK o paraları geri ödüyor! E-Devlet veya PTT şubelerinden hemen kontrol edin..!

SGK çalışmadan para ödüyor..! e-Devlet ve PTT üzerinden hemen sorgulayın. Sigortaya bağlı bir şekilde işyerinde çalışmakta olan bireyin iş kazası, hastalık ya da analık gibi durumlarından biri sebebiyle geçici iş göremezlik uğraması neticesinde devlet aracılığı ile her ay rapor parası almaya hak kazanırlar.

2021 İş Göremezlik Ödeneği Sorgulaması Nasıl Yapılır? Halk arasında daha çok rapor parası olarak tabir edilen geçici iş göremezlik ödeneğinden faydalanma belirli koşullara bağlıdır. Rapor ücreti ise geçici iş göremezlik belgesine sahip bireylerin faaliyet gösteren yani çalışmadıkları günler için işverenden değil de Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan hak sahibine ödenen ücrettir.

Sigortaya bağlı bir şekilde işyerinde çalışmakta olan bireyin iş kazası, hastalık ya da analık gibi durumlarından biri sebebiyle geçici iş göremezlik uğraması neticesinde devlet aracılığı ile her ay rapor parası almaya hak kazanırlar. Rapor parasından faydalanmak amacıyla öncelikli olarak Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından gerekli yetki belgesi verilmiş hekimlerin olduğu sağlık kurullarından sağlık raporu alınması gerekecektir.

Sağlık raporu almak amacıyla iş görmemezlik bulunması gerekir. Rapor parası hesaplama 2021 işlemleri ile ilgili ayrıntıları sizler için hazırladık. Peki, rapor parası ne zaman yatar İşte bu konu ile ilgili detaylı bilgilere değineceğiz.

Rapor Parası Nasıl Alınır?

SGK’ya bağlı bir şekilde faaliyet gösteren yani çalışan bireyin iş yerinde başına herhangi bir kaza ya da hastalık gelmesinin neticesi rapor parası almaya hak kazanması durumu ortaya çıkar. Sağlık kuruluşlarına giderek iş kazası ya da iş hastalığı olanlar hekimler aracılığı ile muayenesi tamamlandıktan sonra iş görememezlik raporu verilir.

Alınan sağlık raporunun en az 3 günlük olması gerekecektir. Aksi takdirde 3 günden daha az olan raporlar açısından herhangi bir para ödemesi yapılmamaktadır. Rapor parası alan çalışanları işverenin alınan raporu SGK iletmesinin ardından en geç 15 gün içerisinde PTT üzerinden çalışanların hesabına bu para yatmaktadır.

Rapor Parası Ne Zaman Alınır?

İş göremezlik raporu almaya hak kazanan vatandaşlar rapor paralarını almaları için sürecin hızlı bir şekilde işlemesi gerekir. Rapor parası ödemeleri daha önce her ayın 8’i ile 14’ü arasında yapılmakta idi. Fakat artık bu sistem de kaldırıldı. Günümüzde artık bu uygulama ile ödemeler her ayın her gününde PTT şubelerine yapılmaya başlandı.

Vatandaşlar artık istedikleri gün PTT şubesine giderek iş göremezlik raporu ile ilgili yatan parayı çekebilirler. Rapor parası sorgulama PTT işlemleri e-devlet üzerinden veya PTT şubelerinden gerçekleştirilir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.