SGK, SSK, Bağ-Kur emeklisi, Memur emeklisi, 2022  emekli maaşı zammı ne kadar olacak?

SGK, SSK, Bağ-Kur emeklisi, Memur emeklisi, 2022 emekli maaşı zammı ne kadar olacak?

Emekli maaş zammı ne kadar olacak, beklentiler ne yönde? 2022 SSK – BAĞKUR en düşük Memur ve emekli maaş zammı ne kadar, kaç TL olacak, ne zaman belli olacak? Böylece SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin 4 aylık zamları yüzde 6.72 olurken, bu orana Kasım ve Aralık aylarının enflasyon oranlarının eklenmesiyle zamlar kesinleşmiş olacak.

Emekli ve memur Ocak 2022 zammı gelişmeleri milyonların gündem maddesi olmaya devam ediyor. Şuana kadar Temmuz, Ağustos, Eylül ve Ekim olmak üzere dört aylık enflasyonun açıklandığı bilinirken bu bilgiler ışığında uygulanacak en düşük zammın 6.72 olduğu kesinleşti. Hal böyleyken yeni yıla kısa bir süre kala “Emekli memur maaş zammı ne kadar, kaç TL olacak, ne zaman açıklanacak?” soruları yanıt aramaya başladı. Vatandaşlar konuya yönelik gelişmeleri yakından takip ederken bilindiği üzere memur ve memur emeklileri toplu sözleşme görüşmelerinde kararlaştırılan zam miktarını alacak. Peki, 2021-2022 Emekli memur maaş zammı ne kadar, kaç TL olacak, ne zaman açıklanacak? İşte tüm detaylar…

Memur ve emekli zammı için milyonların geri sayımı devam ediyor. Araştırmalar hız kesmeden sürerken şimdiye kadar 4 aylık enflasyon verisiyle beraber geriye yalnızca 2 aylık verinin açıklanması kaldı. 6 aylık enflasyonla beraber zam oranı netleşmiş olacak. Bu noktada ise "2022 Emekli memur maaş zammı ne kadar, kaç TL olacak, ne zaman açıklanacak?" soruları yanıt aramaya devam ediyor. Gözler şimdi Kasım ve Aralık kararı için TÜİK'ten gelecek açıklamaya çevrildi. İşte İşte 2022 Ocak ayı SSK – BAĞKUR en düşük ve en yüksek Memur ve emekli maaş zammı son dakika gelişmeleri ve merak edilen tüm detaylar...

KASIM VE ARALIK VERİSİ İLE BİRLİKTE OCAK 2022 EMEKLİ ZAMMI KESİNLEŞECEK

Böylece SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin 4 aylık zamları yüzde 6.72 olurken, bu orana Kasım ve Aralık aylarının enflasyon oranlarının eklenmesiyle zamlar kesinleşmiş olacak. Asgari ücret zam oranının açıklanacağı Aralık ayı memur ve emeklilerin zam oranının da belirlendiği tarih olacak.

ENFLASYON ARTARSA OCAK 2022 EMEKLİ ZAMMI DA YÜKSELECEK

Her iki ay sıfır çıksa bile 4 aylık 6.72 zam kesinleşti. Merkez Bankası'nın yılsonu yüzde 18.4'lük tahminine göre yapılan hesaplamalara göre 6 aylık enflasyon verisi 9.17 oranında olacak. Ancak enflasyon bu tahmini aşarsa zam oranı da yükselecek.

MEMURA FARK KESİNLEŞTİ

Açıklanan 4 aylık yüzde 6.72'lik enflasyona göre memurların ve memur emeklilerinin enflasyon farkı almaları da kesinleşmiş oldu.

Memur ve Memur emeklileri Ağustos'ta yapılan toplu sözleşme gereğince Ocak ayında yüzde 5 zam alacaklar. Buna enflasyon farkı da eklenecek.

MEMUR ZAMMI İÇİN ŞİMDİLİK YÜZDE 3.72 KESİNLEŞTİ

4 aylık enflasyona göre memur ve memur emeklilerine yüzde 3.72 oranında fark kesinleşmiş durumda. Buna Kasım ve Aralık verileri de eklenecek.

Memur ve memur emeklilerinin enflasyon farkı Temmuz'daki yüzde 3'lük zammın üzerindeki orana göre hesaplanıyor.

Merkez Bankası'nın tahminine göre 6 aylık enflasyon yüzde 9.17 olursa bu kez fark 6.17 olacak. Bu durumda memur ve memur emeklilerinin Ocak zammı yüzde 11.17'ye çıkacak.

SEYYANEN ZAM BEKLENTİSİ: OCAK AYINA KADAR TAMAMLANMASI BEKLENİYOR

Öte yandan Ankara'daki kulislere göre emekliler için ekstra zam yapılması konusu da çalışılıyor.

Buna göre en düşük emekli maaşının 2.000 liraya çıkartılmasıyla çok sayıda emekliye enflasyon zammının yanında seyyanen artış yapılması da gündemde. Bu çalışmaların Ocak ayına kadar tamamlanması bekleniyor.

OCAK 2022 EMEKLİ ZAMMI İLE EMEKLİ MAAŞLARI KAÇ LİRA OLACAK?

4 aylık enflasyon verisine göre en düşük emekli maaşları ise şöyle oluştu. Memur emeklisinin en düşük maaşı 4 aylık zamma göre 3.561,55 TL olurken 2000 öncesi emekli olan SSK'lılarda taban maaş 2.800 liraya Bağ-Kur esnaf maaşı ise 2.508 liraya yükselmiş oldu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.