SGK, SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı emeklilerine müjde! Seyyanen zam, en düşük emekli aylığı 2.000 lira

SGK, SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı emeklilerine müjde! Seyyanen zam, en düşük emekli aylığı 2.000 lira

Emekliler için yüz güldüren haber geldi! Seyyanen zam olacağı duyuruldu! SSK ve BAĞ-KUR emeklileri için beklenen müjdeli haber geldi. Tüm SSK ve BAĞ-KUR emeklilerine seyyanen zam müjdesi verildi. Bu da yeni yıl itibari ile tüm emeklilerin maaşının büyük oranda artacağını ve en düşük emekli aylık miktarının 2 Bin TL olacağı anlamına geliyor.

SSk ve BAĞ-KUR emeklileri için beklenen müjdeli haber geldi. Tüm SSK ve BAĞ-KUR emeklilerine seyyanen zam müjdesi verildi. Bu da yeni yıl itibari ile tüm emeklilerin maaşının büyük oranda artacağını ve en düşük emekli aylık miktarının 2 Bin TL olacağı anlamına geliyor.

2022 yılı için yapılacak çalışmalardan birisi de emekli maaşları ile alakalı olacak gibi görünüyor. Bu çalışmalar kapsamında emeklilere seyyanen zam yapılacak. Bu da en düşük emekli aylığının 2 Bin TL olması anlamına geliyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimat vermesi ile birlikte emeklilerin maaşlarında artış yaparak ekonomik zorluk yaşamalarının önüne geçilmesi hedefleniyor. Pandemi döneminde yapılan zorluklar ile en düşük 1.000 TL olan emekli aylığı 1.500 TL olarak yükseltilmişti.

Zam Artışı Yapılması Emeklilerin Yüzünü Güldürdü

Enflasyonun artması ile birlikte yapılacak olan zamların yetmemesi gündemdeydi. Emekliler de artan enflasyon karşısında zammın yetmemesinden şikayetçiydi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bu duruma el atarak gelecek yıl da yani 2022 yılında emeklilere seyyanen zam yapılacağını duyurarak emeklilerin yüzünü güldürdü.

Vatandaşlar zam konusunda müjdenin verilmesi haberini beklemeye devam ediyor. Yapılan düzeltmeler sonrasında emeklilerin bu zam dışında gelir düzeylerini de düzeltileceği gündemde görünüyor. En düşük emekli maaşı şu 1.500 TL bu emeklilere de seyyanen zam yapılarak en düşük emekli maaşının 2.000 TL yapılması planlanıyor.

Enflasyona göre zam yapılması durumunda en düşük emekli aylığı 2,183 TL olmuş oluyor. Emekli aylığı 2.500 TL olan bir emeklinin ise enflasyona göre maaşı 2.729 TL olması bekleniyor. Seyyanen zammın yapılması durumunda emekli maaşlarındaki aylık farkları azalmış oluyor. Emekli maaşına yapılacak zammı merak içinde bekliyor.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum