SGK, SSK, Bağkur Emeklilerine müjdeli haber geldi! Bakan tek tek açıkladı

SGK, SSK, Bağkur Emeklilerine müjdeli haber geldi! Bakan tek tek açıkladı

Milyonlarca işçi asgari ücrete yapılacak zammı beklerken, emekliler için müjdeli haber geldi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin yaptığı açıklamada, "Emekli gelirleriyle, onların düzeltilmesiyle ilgili çalışmamız var" ifadelerine yer verdi.

Milyonlarca işçi asgari ücrete yapılacak zammı beklerken, emekliler için de müjdeli haber geldi. 'Emekli zammı' ile ilgili açıklamayı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin yaptı. Bilgin, "Emeklilerle ilgili çalışmamız var, emekli gelirleriyle, onların düzeltilmesiyle ilgili çalışmamız var" sözleriyle, gözleri ve kulakları şubat ayında alacakları zamlı maaşlarında olan emeklilerin yüreğine su serpti. Sabah'ın haberine göre, kapsamlı bir çalışma yürüttüklerini ifade eden Bilgin, "Çalışmada mesafe aldıkça bunu kamuoyuyla paylaşacağımı belirtmek isterim. Türkiye'de sendikalaşma oranı hala oldukça düşük.

"OLDUKÇA DÜŞÜK BİR SEVİYEDE"

2013 yılında biliyorsunuz, yüzde 9.2 olan sendikalaşma oranı, bugün 2021 yılında hala oldukça düşük bir seviyede bulunmaktadır. Bütün bu seviyeleri, oranları artırmamız lazım ama Türkiye'deki işletme tipi, henüz küçük işletmelerden kurulu bir işletme yapısına sahibiz. Dolayısıyla, sendikal mücadelede, sendikalarımız o konuda yeterince netice elde edememişlerdir.

"BEYAZ BAYRAK VERECEĞİZ"

Bunun için sendikalaşmayı teşvik edecek düzenlemeleri yapmak bizim görevimizdir. Bu konuda bir bilinç oluşturmak için 'Beyaz Bayrak' uygulamasını gerçekleştireceğiz. Bütün hazırlıkları tamamladık. Bir iş yeri örgütlüyse, orada toplu sözleşme varsa, orada işçilerin hakları karşılanıyorsa yani primleri ödeniyorsa, dürüst bir işverense, vergisini ödüyorsa oraya bir ödül olarak, sembolik olarak bazı kolaylıklar da getireceğiz; beyaz bayrak vereceğiz.

"ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE UYGULAMAYA SOKACAĞIZ"

Beyaz bayrağın üzerinde şu yazacak, 'Burası düzgün iş ve örgütlü iş yeridir. İşçi dostudur, emeğin dostudur.' Bunun da tüketiciler açısından, o fabrikanın, o işletmenin ürettiği ürünler açısından pozitif bir ayrımcılık neticesi doğuracağına inanıyorum. Bunu da önümüzdeki günlerde uygulamaya sokacağız." 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.